Külünçe (Ş.Urfa) |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Külünçe (Ş.Urfa)500 gr un Yarım kibrit kutusu yaş maya 1 çay bardağı ılık su 1 çay kaşığı mahlep 1 çay kaşığı tarçın 125 gr tereyağı 1 kahve fincanı ayçiçeğiyağı 1 yumurtanın sarısı Tuz Külünçe: Tereyağını eritip ılınmaya bırakınUnu hamur yoğurma kabına eleyinTarçın,mahlep ve tuzu ekleyip harmanlayınYaş mayayı ılık suda eritin Unlu karışımın ortasını havuz gibi açınTereyağı, ayçiçeği yağı,maya ve tuzu ilave edinSert bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparınUn serpilmiş tezgahın üzerinde merdane yardımıyla bir santim kalınlığında 6 santim çapında yuvarlak hamurlar hazırlayınÜzerlerine yumurta sarısı sürün ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizinÖnceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar 35 dakika pişirinFırından alıp soğumaya bırakınServis yapın |
|