Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
isparta, kabune

Kabune (İsparta)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabune (İsparta)





1 kg pirinç
500 gr kemiksiz et
3 soğan
2 çorba kaşığı margarin
Kaynar et suyu
Tuz, karabiber

Kabune:
Soğanı temizleyip halka halka doğrayın Tuz ve biberle ovup yıkayın Pirinci ılık suda 10-15 dakika bekletin ve yıkayıp süzün Eti haşlayıp tel tel ayırın

Bir tencereye sırasıyla soğan, et ve pirinci yerleştirin Tuz ve karabiber serpin Üzerine bir porselen tabak kapatın Tabağın hizasına kadar kaynar et suyu ilave edin Kapağı kapalı olarak 25 dakika pişirin 5-10 dakika dinlendirin Servis tabağına ters çevirip sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.