![]() |
Ahir Zaman Mehdi'si(!) Ve İsa'sı(!) Ahmed Kadyani |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahir Zaman Mehdi'si(!) Ve İsa'sı(!) Ahmed KadyaniCin'lerden birisine bağlı olarak yaşamış bulunan Ahmed Kadyani,bizzat kaleme aldığı hayat hikayesine göre,Hindistan'ın Kadyan kasabasında doğmuştur ![]() ![]() Sık sık yalnız bir köşeye çekilip benliğini tanıma çalışmaları yapmaktadır ![]() ![]() ![]() İşte bu günlerden birinde aniden gizliden bir ses işitir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte bu ses,babasının o gün akşam ezanından sonra öleceğini,bildirir ![]() ![]() ![]() Ahmet Kadyani bunu işitince çok korkar ve çok üzülür ![]() ![]() ![]() Bu üzüntü ve korku sırasında ses tekrar gelir: -Allah kuluna yetmez mi? ![]() ![]() Ve gerçekten o gün akşamüstü babası vefat eder ![]() ![]() ![]() Ahmed Kadyani hikayesini anlatmaya şöyle devam etmektedir: -''O sesi,ondan sonra çok duydum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ahmed Kadyani'nin bazı özelliklerinden bahsettikten sonra,Cinlerden birisinin onu kendisine nasıl bağladığını;bazı yanlış inançlara yönelttiğini de,bunlar sanki hakikatmışcasına,bizzat kendi ağzından nakletmeye çalışacağız ![]() Kadyani'nin kulağına gelen ses hakkındaki görüşleri şöyle idi: ''Kulağıma değen sözlerin rahmani olduğundan asla şüphe etmiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bazen o sözleri uzaktan işitiyordum,bazen de o sözler bizzat benim ağzımdan çıkıyor;fakat söyleyen ben olmuyorum ![]() ![]() ![]() O kadar ki,bazen hiç bilmediğim lisanlarda bile konuşuyorum ![]() ![]() ![]() Alelade bir ruhun veya ruhların bana hulul ettiğine (içime girdiğine)inanmıyorum ![]() ![]() ![]() Bu iş pek başka bir iş! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Evet şimdi de Cin'in sonunda iğfal ederek saptırdığı Ahmed Kadyani'nin yaptığı işi görelim ![]() ![]() Sonunda birgün ortaya çıkıyor ve şöyle diyor: ''La ilahe illALLAH,Muhammed'un Rasullullah! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Muhammed'den başka peygamber gelmeyecek yalnız bir kişi onun hilatı fahiresine (onun iftihar edilecek mertebesine)bürünecektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Birinci dünya savaşından sonra ölen,asıl ismiyle Kadyan'lı Mirza Gülam Ahmed'den ''Keramet'' diye nitelendirilen bir çok haller de ortaya çıkmıştır ![]() ![]() ![]() Binlerce kişinin gördükleri rüyalarla kendisine bağlanmaları;yanında kırk gün kalan kimselerin semavi(!) işaret alarak bütün inkarlarından sıyrılmaları;kötürümleri birkaç el temasıyla,hastaları birkaç sözle iyi etmesi onun en çok görünen ve ''keramet'' diye nitelendirilen hallerinden bazıları olmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() Kendisinin Mehdi olduğunu iddia eden;ve Mehdi ile ahir zamanda yeryüzüne inecek olan İsa'nın aynı şahıs olduğunu söyleyen;ve sonuç olarak,işte kendisinin ''bu'' kimse olduğunu sanan Mirza Gülam Ahmed Kadyani,kaba görüşle her ne kadar İslamiyeti yaymış ve genişletmeye çalışmış ve bunda bir ölçüde de başarılı olmuşsa da;mesele inceden inceye araştırıldığı zaman görülür ki,ortada,Cin'lerin önce bir kişiyi,sonra onun aracılığıyla binlerce kişiyi kendilerine bağımlı kılmaları;ve bu iş için de İslamiyeti koz olarak kullanmaları durumu mevcuttur ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|