Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
esmaları, hafız, hafıza, için, zeka, zeki

Zeka Ve Hafıza İçin (Zeki Ve Hafız Esmaları)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Zeka Ve Hafıza İçin (Zeki Ve Hafız Esmaları)

ez-Zeki
Zeki (Zeka Sahibi) Olan; Sonsuz Anlayışlı, Herşeyin İçyüzünü Bilen, Herşeyi Kavrayan

el-Hâfız
Hafız (Koruyucu) Olan; Herşeyi Bütün Ayrıntılarıyla Bilen, Kayıt Altında Tutan

arkadaşlar nette bu esmalar ile ilgili yukarıda yazdığım açıklamaları buldum bu esmalar hakkında daha fazla bilgi edinmek ve varsa okuyan, deneyimleyen arkadaşlardan tecrübe ettiklerini öğrenmek adına bu konuyu açtım

özellikle birşey belirtmek istiyorum burda yazdığım esmayı hüsnadaki Hafiz esması değil Hâfız esmasıdır

Üstad Bediüzzaman Hzleri de Hafiz ile Hâfız esmalarının birbirinden ayrı olduğunu Risalei nur da belirtmiş ve açıklamasını yapmıştır
ancak çok ilğimi çeken bir şey var Üstad Hz leri Hâfız esması için "kuvveyi hafızalar bu ismin bir cilvesidir" diye yazmış bu sebeple acaba bu ismi hafızayı kuvvetlendirmek için kullanabilirmiyiz diye düşünüyorum
bilgisi olan yada deneyimleyen arkadaşlar yardımcı olurlarsa minnettar oluruzz SEVGİLER

--- Sonraki mesaj ---

güncel

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com