Korkan Kimse İçin |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Korkan Kimse İçinOkunuşu; Hasbünallahü ve ni'mel Vekil Manası; Bize Allah Kafi'dir O ne güzel vekildir![]() Yüce peygamberimiz (Aleyhisselam); "Ey ümmetim , sizden herhangi biriniz, büyük bir olay ( musibet, elem, keder, dert-bela, korku-endişe, bunalım, üzüntü-sıkıntı vs ) karşılaşacağında:"Hasbünallahü ve ni'mel Vekil" desin![]() Yüce Allah , üzerinizden düşmüş ( uğramış) olduğunuz musibeti ( belayı) uzaklaştırır ![]() Ayet-i kerime'de müslümanlar, düşmanla karşılaştıkları zaman, bu duayı okudukları bildirilmektedir Ayet'de mealen şöyle dediler:" ![]() ![]() ![]() Müslümanlara düşmanlarınız size karşı büyük ordu hazırladı Onun için onlardan korkmalısınız" dediler![]() Halkın bu sözlerini Mü'minlerin , müslümanların imanını arttırdı da şöyle dediler; "Hasbünallahü ve ni'mel Vekil - Bize Allah Kafi'dir O ne güzel vekildir" dediler![]() Evet , ey dost ! Sana düşmanlık yapan ve yapacak olan her kim olursa olsun sen , hemen; " Hasbünallahü - Hasbünallahü ve ni'mel Vekil - Bize Allah Kafi'dir O ne güzel vekildir" demelisin![]() "Hasbiyellah - Allah bana kafidir Hasbünallah - Allah bize kafidir ""ye" ben "na" da biz demektir ![]() Tek başına olursan "Hasbiyallah" birkaç kişi veya ailece olursa "Hasbünallah" dersin ![]() Bu duaları okurken (100) kez okumalısın Ve yüzüncüden sonra "Ni'mel Mevla ve Ni'men Nasiyr" diye ilave etmelisin ![]() İşte bu şekilde dua edersen bütün korktuklarından emin olursun buyrılmuştur ![]() Yusuf Tavaslı |
|
|
|