Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlamlara, dualar, farklı, gelebilir

Dualar Farklı Anlamlara Gelebilir Mi???

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dualar Farklı Anlamlara Gelebilir Mi???

dün akşam arkadaşım ile konuşurken bazı şeyler söyledi ve benim kafam karıştıben de burada bu konu hakkında daha detaylı ve açıklayıcı bilgisi olabilecek kardeşlerimin olduğunu bildiğim için yazmak istedim

arkadaşıma göre dua etmek çok ince bir iş, ettiğimiz dualar karşımıza farklı farklı çıkar ve ona göre bunun nedeni dualarda bir eksikliğin olması ya da edilen duaların farklı anlamlara gelmesiymişyani ben dua ediyorum ama bu ettiğim dua farklı anlamlara da gelebiliyor diye karşıma farklı şekillerde çıkıyor tam istediğim şekliyle gelmiyorya da dua şekliyle ilgisi olduğunu söylüyor hani dua etme şeklim yanlış olabilirmiş

benim şu konuda kafam karıştı, rabbimiz bizim neye niyetlendiğimizi o duayı ederken aslında neyi istediğimizi zaten biliyor benim düşünceme göremesela ben sevdiğim kişi için dua ediyorum ve diyorumki ''rabbim ne olur o kişiyi hayırlısıyla evleneceğim kişi nasip eyle o kişiyi eşim, helalim eyle''bu dua şeklinden başka nasıl bir anlam çıkabilir??

bir de dua ediş tarzında yanlışlık olabileceğini söylüyor, dua etme şeklinin nasıl olması gerektiğini ve nasıl olmaması gerektiğini de açıklayabilir misiniz acaba??

anlattıkları kafamı karıştırdı hani dua ederken ''acaba bu duayı doğru anlama gelebilecek şekilde mi ettim'' diye bir düşünce oluşabilir artık bundan sonra kafamda

bu yüzden sizlere sormak istedim, bu konu hakkında çok daha açıklayıcı ve geniş bilgisi olan kardeşlerim varsa beni aydınlatabilir mi acaba bu konuda rica etsem?? duanın farklı anlamlara gelebilmesi durumu nedir?? dua şeklinin nasıl olması gerekmektedir ve nasıl olmaması gereklidir?? bana bunları açıklayabilir misiniz acabaakafam çok karıştı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com