Yardım Edermisiniz? |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yardım Edermisiniz?öncelikle konuyu doğru yeremi açtım bilmiyorum eğer yanlış yere açmışsam moderatörlerden ricam konuyu uygun yere taşırmısınız ve lütfen silmeyin![]() arkadaşlar ben 5 ay önce asıl kendimin farkına varmata başladım ve bir düşündümki çok fazla günahım var ve bu günahlardan zamanında tövbede etsem gene yapmışım devamlı namaza başlıyorum ama hep yarım bırakıyorum devamlı bir sorun yada bir dünyalık iş çıkıyor karşıma ve doğal olarak içimdeki sıkıntı gitmiyor![]() ne kadar yapmıcam desemde sanki irademe hakim olamıyorum tövbemden geri dönüyorum ![]() sizden ricam bana bir yol gösterirmisiniz? kendimi böyle kötü biriymş gibi görüyorum ve bu türlü düşüncelerim sonucundada insanlardan uzak kalmaya çalışıyorum![]() acaba ben nasıl bir dua okumalıyım yada nasıl bir duaya sarılmalıyım ki kendimi affedilmiş hissedeyim ![]() sanki günahlarım gün geçtikçe beni boğuyor ![]() ben namazımı kılmak istiyorum,kuran okumak istiyorum ama yapamıyorum sanki bişey sırtımdan dokunacak gibi oluyor ve korkuyorum
|
|
Yardım Edermisiniz? |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yardım Edermisiniz?İbadette Daim Olabılmek için peygamber efendimiz: ''size bır dua ogretecegim içinde her dua vardır ''buyurmustur''allahumme einniy ala zikrike ve şükrike ve hüsni ibadetike ''''ya rabbı ! sa na karsı zıkretmekte sukretmekte gzl ıbadetler yapmakta bana yardım et ![]() bu duayı okuyan kımse cennete goturecek amellerı kolaylıkla yapar allahu teala ona yardım edr ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Yardım Edermisiniz? |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yardım Edermisiniz?tövbenın halis olup olmadıgı anlaşılsın dıye kul sürekli sınanır misal veriorum alkole tövbe edersınız ama öyle bır gün olur ki,arkadas toplantısı veya iş yemeği kokte vs mulaka orada bulunusunuz ![]() bu noktada ilk önce nasuh tövbesı ıle tövbe etmek gerekir ve kuvvetli irade şart bunu güçlendirmenın en iyi yolu oruç tutmaktır ve sürekli salavat tövbe istiğfar dilinizde olsun![]() kelime i tevhid de sizi rahatlatacaktır![]() RAB hep bizimledir,o kuluna küsmez![]() ve kızmayın bana ama içinde bulundugunuz durum aslında sevinç verici günahından korkan sıkılan kişinin üstünden ALLAH rahmetını çekmemiş demektir
|
|
Yardım Edermisiniz? |
|
|
#4 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yardım Edermisiniz?kemtamin arkadasım; benim şöyle ben çok sinirliyim bazen insanlara neler dediğimi bilmiyorum ![]() bide şu var acaba psikolojim mi bozuk devamlı suretle birine alaylı şekilde şaka yapsam hemen aklıma şunlar gelio ''bak sen o insanın şusuyla dalga geçiosun allah ta bi gün seni öle yapar'' devamlı korku şüphe var bende mesela niyet ediom her gece yarın sigarayı bırakacam daha sakin olcam 5 vakit namazımı kılcam kuran okucam sabah kalkıyorum korkudan namaz kılamıyorum bide diğer yazdıklarımıda yapamıyorum
|
|
|
|