Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
uyuyor, üstün, zekalılar

Üstün Zekalılar Daha Az Uyuyor

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Üstün Zekalılar Daha Az Uyuyor

İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Profdr Ümit Davaslıgil, Üstün Zekalı Bireylerin Daha Az Uyku Gereksinimi Duyduklarını SöylediİSTANBUL Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi öğretim üyesi ProfDr Ümit Davaslıgil, üstün zekalı bireylerin daha az uyku

gereksinimi duyduklarını söyledi

Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde Dünya Özürlüler Günü nedeniyle ‘Üstün Zekalıların Özellikleri ve

Karşılaşabilecekleri Sorunlar’ konulu panelde konuşan ProfDr Ümit Davaslıgil, fiziksel yapı ve

genel sağlıkları normalin üstünde olan üstün nitelikli bireylerin, aşırı duyarlı bir sinir sistemine sahip olduklarını söyledi ProfDr Davaslıgil şöyle konuştu:

“Üstün zekalı bireyler, daha az uyku gereksinimi duydukları gibi, yüksek enerji içerirler

Mükemmeliyetçi bir yapıya sahip olmaları nedeniyle de mizah yetenekleri son derece gelişmiştir Ara

ara kırıcı olabilen derin mizah duygusuna sahip bu kişiler, derin adalet duygusuna da sahiptirler

Ahlaki duyarlılıkları erken yaşta gelişen üstün zekalı bireyler, açlık, nükleer savaş, çevre kirliliği, globelleşme, barış ve uluslararası ilişkiler gibi konulara karşı çok duyarlıdırlar

Eşitsizliği, çifte standardı ve haksızlığı hemen fark edebilirler

Ezberleme ve ezberlediklerini uzun süre belleklerinde koruyabilme yeteneklerine sahip olan üstün

zekalı bireylerin, sözcük hazinelerinin de çok zengin olduğunu söyleyen ProfDr Davaslıgil, “Üstün

zekalı bireyler, aynı anda 2-3 işi birden yapabilirler Televizyon seyrederken kitap okuyan, ders çalışan bu kişilerin lider olma vasıfları da ön planda bulunur”

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com