![]() |
Utangaçlık Sorunuyla Nasıl Başedilir?.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Utangaçlık Sorunuyla Nasıl Başedilir?..Tanımadığınız ya da yeni tanıştığınız insanlara karşı utangaç mısınız? Bu soruya cevabınız “Evet” ise, telaşa gerek yok ![]() ![]() Araştırmalara göre, her geçen yıl özellikle kadınlar daha çok utangaçlık problemi yaşıyor ![]() ![]() ![]() Yüzünüz mü kızarıyor? Eğer yeni iş ortamında, ayağa kalkıp kendinizi tanıtmanız istendiğinde, yüzünüz kızarıyor, sesiniz titriyorsa, kalabalık önünde konuşmanızı gerektirecek durumlardan uzak durmaya çalışıyorsanız, maalesef utangaçsınız ![]() ![]() Kendinizi kontrol edin Ama utangaçlığınız yüzünden bazı fırsatları kaçırdığınızı düşünüyorsanız, davranışlarınızı kontrol altına almanın zamanı gelmiş demektir ![]() Nedenini araştırmak gerek ABD’de birçok bayan hastasının utangaçlık problemi yaşadığını belirten Battler, “Birlikte bu konuya yoğunlaşarak, her 100 utangaç hastamdan 85'inin bu sorununu çözmeyi başardık ![]() ![]() ![]() ![]() İşte Battler’ın tavsiyeleri: Gereksiz bazı düşüncelerden kurtulmalısınız Utangaçlıkla iç içe yaşamak zor bir duygudur ![]() ![]() ![]() ![]() - Eyvah, biraz daha konuşursam, kendimi aptal durumuna düşüreceğim ![]() - Ya burada bulunan herkes benim için “salak” derse ![]() - Söyleyecek bir şey bulamazsam ne yapacağım ![]() - Şu anda konuşursam mutlaka sesim tuhaf çıkacak ![]() - Ya kendimi kontrol edemez de saçmalarsam… - Kızaracağım, titreyeceğim… - Kalbim fena halde çarpmaya başladı, ya aniden kalp krizi geçirirsem… - Çıldırabilirim ![]() - Acaba çok tuhaf görünüyor muyum? - Şu ortamdan bir kaçabilsem ![]() - Herkes beni izliyor ![]() - Ne kadar sıkıcı olduğumu mu düşünüyorlar? Probleminizi bol bol konuşun Psikolog Battler, utangaçlıktan kurtulmanın ilk yolunun utangaçlık hakkında bol bol konuşmaktan geçtiğini belirtiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arkadaşınızdan yardım isteyin Eğer kendinizi insanlarla tanışamayacak kadar utangaç hissediyorsanız, daha konuşkan ve sosyal bir arkadaşınızdan bu konuda yardım istemeniz çok akıllıca olacaktır ![]() ![]() ![]() ![]() Farkınızı ortaya çıkartın Utangaç kadının ilk etapta karşı cinsin ilgisini çekmesi için biraz farklı olması gerekiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Doğru hamleler yapın Kendinizi biriyle sohbet etme ile utangaçlığınız arasında sıkışmış durumda bulduğunuzda, karşınızdaki kişiye hemen bir soru yöneltin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Utangaçlık Sorunuyla Nasıl Başedilir?.. |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Utangaçlık Sorunuyla Nasıl Başedilir?..Lise 2 ![]() Ne yaparım, nasıl eder de bu utangaçlığı üstümden atarım diye düşünürken, tiyatro kursuna kayıt yaptırmaya karar verdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tiyatro ile ilgilenmeyeli yıllar oluyor, fakat tiyatroya çok şey borçluyum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|