![]() |
Anoreksiya Nervosa Belirtileri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Anoreksiya Nervosa BelirtileriGözle görülür kilo kaybı Gittikçe içe kapanma Aşırı derecede egzersiz yapma Kilo almaktan şiddetle korkmak Yorgunluk Sürekli üşümek Kaslarda güçsüzlük Yemeklere, kaloriye ve yemek tariflerine obses olmak Yemek yememek için sürekli bahane bulmak (ör: daha önce yedim, kendimi iyi hissetmiyorum gibi) Alışılmadık yemek yeme alışkanlıkları (ör: Yemekleri minik parçalara bölmek) Yiyecek yanında farkedilebilen bir rahatsızlık Çok ince olmasına rağmen aşırı şişman olduğundan yakınmak Başkaları için yemek pişirme ama kendisinin yememesi Sadece diyet yiyecekleri ile yemekleri sınırlamak Yemek yediği için utanç yada suç hissetmek Depresyon, Depression, sinirlilik, ani duygu değişimleri Kusarak, müshil ilacı yada diet hapı kullanarak kilo kontrolü sağlama Düzensiz adet görmek Adetin durması Kilo kaybını saklamak için bol kıyafetler giymek Sürekli tartı üzerinde kilo kontrolü yapmak Baş dönmesi ve bayılma Topluluk arasında yemek yemekte zorlanma Yemek yeme düzeni konusunda oldukça ketum Neredeyse beyaza kaçan solgun bir yüz Başağrıları Mükemmelliyetçi yaklaşım Kişisel değerini ne yiyip yemediği ile belirlemek Kilo kaybını açıklayabilecek hiç bir fiziksel |
![]() |
![]() |
|