Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
saygı, yazı, üzerine

Saygı Üzerine Bir Yazı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Saygı Üzerine Bir Yazı

Sinemada filmi beklerken arkada oturan iki ebeveynin çocukları da yanlarındayken konuşmalarına kulak misafiri oldum Keşke olmasaydım, üzüldüm ve keyfim kaçtı!
Bir anne diğerine çocuğunun önünde:
'Çok tembel, ödevlerini yapmıyor BU Yapsa notları da yüksek olurdu'
İnanın sonrasına kulaklarımı tıkadım İçim sıkıldı! Kahroldum
Çocuklarımız bizlerden
[*] yaşça küçük[*]daha az eğitimli[*]daha az tecrübe sahibi[*]fiziksel olarak da daha ufak tefek
oldukları için böyle saygısızca muameleyi hak ediyorlar mı?
HAYIR
İnsan olmanın, varolmanın, nefes almanın getirdiği bir haktır bence saygıyla davranılmak!

Yukarıdaki kısacık cümlede bakın neler var:
[*]Yargı tembel diye yargılanıp yaftalanmak Bu çocuk kendisi hakkında o çok güvendiği annesi tembel diye, bahsettiği için artık ben tembel bir kimseyim diye düşünmez mi?[*]BU diye bahsedilmek Hepimizin bir ismi var, adımızı hakkedecek kadar değerliysek, bu adla seslenilecek ve anılacak kadar da değerliyiz demektir![*]Önünde sanki orada değilmiş, yokmuş gibi konuşmak Varlığını hiçe saymak Ne kadar yaralayıcı bir tutum
Paylaşmadan edemedim Lütfen çocuklarımıza gereken saygıyı gösterelim Onlar bizim binbir emekle, özenle hayata hazırladığımız fidanlarımız, gereksiz yere budamayalım!!!

Okuduğunuz ve dikkate aldığınız için çocuklarınız ve çocuklarımız adına teşekkürler

Sedef

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com