Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
boşluktan, gelen, sesler

Boşluktan Gelen Sesler...

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Boşluktan Gelen Sesler...

Şizofrenide en sık görülen sorunlardan birisi boşluktan gelen seslerdir Başlangıçta kişi bunların gerçek olmadığının,kendi kafasından yarattığı hayaller olduğunun farkında olabilir,iç konuşmasını duyduğunu söyleyebilirAncak giderek seslerin gerçek olduğuna inanmaya başlarBazıları rahatsız olur ve seslerin kesilmesini ister,kulağına sesli işlem verildiğini söyleyen Neslihan gibi, ''onların yakalanmalarını istiyorum'' diyebilir Gün boyu kesilmeden süren ve sürekli aşağılayıcı sözler söyleyen sesler aşağıdaki örnekte olduğu gibi dayanılmaz bir kabusa dönüşebilir

''Bursa'ya gittim sesler geldi oradaİzmir'e geldim,arkadaşlarla üç kişi gidiyoruzKonak'ta yalancı adam dedi,yalancı adam,yalancı adam diye bağırıyorlar Böyle sokakta kadınlar yanımdan geçerken aşağılık diyorlar,aşağılık diyorlar İstanbul'a gittim,hah geldi diyorlarSonra bir şey oldu,kahvehaneye oturdum,onun yanında emniyet şeyi varmış galiba,çok ayıp diyorlar,bunun yaptığı diyorlar Hepsi bu seslerin kesilmesine bağlı,o zaman diyorum hiç olmazsa dışarı çıkarım rahat rahat dolaşırım''

Bazen de kişi övücü sözler söyleyen sesler işitir ve bunlardan hoşnut olabilir,kesilmelerini istemeyebilir Uzun süredir Tanrının kendisiyle konuştuğunu söyleyen ve bu nedenle ermiş olduğuna inanan bir kişi uygulanan sağaltım sonunda duyduğu ses kesildiğinde çok üzülmüş ve ''O ses benim iyiliğimi istiyordu,onun kesilmesini istemezdim'' demişti

Sesler bazen kişinin kafasının,karnının ya da başka her hangi başka bir organının içinden geliyor olarak algılanabilirKendi aralarında konuşan birden fazla ses duyulabilir Çok şiddetlendikerinde kişi onlarla konuşabilir,tartışabilir,hatta kavga edebilir Sesler kişinin o sırada aklından geçenler hakkında ya da davranışları hakkında yorum yapabilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com