Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çocukta, endişe, kaynakları

Çocukta Endişe Kaynakları...

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çocukta Endişe Kaynakları...

Çevremizde tehlikeli birşeyler olduğunda ilk tepkimiz endişelenmek olur Hoşa gitmeyen bir durum olduğunda bununla başa çıkmamızı sağlayan bir rol oynar
Aşağıda yaşamın ilk yıllarındaki endişe kaynakları ve çocuklukta endişenin ortaya çıkışıyla ilgili bilgiler bulacaksınız

Yapılan araştırmalar bebeğin anne karnındayken üzgün,mutlu ve korku ifadeleri sergilediğini bulmuşlardır Bebekler doğar doğmaz annenin sesini kokusunu tanır ve tercih eder

Bu durum,bebeğin ihtiyaçlarını düzenlemesi için,anneyi bir partner olarak kabul etmesine yardım eder
Bebekte endişeye yol açan öğeler daha çok temel ihtiyaçları ile ilgilidir (doyurulmak,kucaklanmak,öpülmek,altının değiştirilmesi) Anne bu ihtiyaçları düzenli olarak karşılayabildiğinde stres faktörleri elemine edilmiş olur Ancak ihtiyaçlar karşılanmazsa ilk endişeler ortaya çıkmaya başlar

Bebek çevreye karşı güvenini kaybeder 12 aylık bir bebeğin ilişkilerinde bir hiyerarşi vardır; anne,baba,bakıcı,büyükanne ve büyükbaba Onlardan ayrıldığında protesto ve direnç ortaya çıkar Ayrılık endişesi 18 ayda en üst düzeydedir Çocuk büyük bir paradoks yaşar

Bir yandan anneden uzaklaşıp çevreyi keşfetmek ister bir yandan da annesinin yanında olmak ister Ondan hem yardım ister hem istemez Gerçekte beklediği,uzaklaşıp keşfetmek istediğinde izin verilmesi ama dönüp yardım istediğinde de anneyi yanında görebilmesidir Bu sağlanamazsa endişe duyabilir

Büyüyen çocuk doğru ve yanlış davranışları farketmeye başlarYaptığı bir hareketten dolayı anne babasının ona kızmasıyla onların sevgisini kaybettiğini düşünür
Onun için,ebeveynin kızması bunun bir kanıtıdır Bilişsel sınırlılıkları vardır Kızgınlığı sevgi kaybı gibi görüp endişeye düşebilirler Bu nedenle kızgınlık sonrası duyguları konuşmak ve sadece davranışa kızıldığını ifade etmek çok önemlidir

Yaşamın ikinci yılında tuvalet eğitimi endişeye neden olabilir Baskılı eğitim çocuk için önemli bir endişe kaynağıdır Yine bu dönemde cinsiyet farklılıkları endişeye yol açabilir Farkındalık 15 ay civarı gelişir ve iki yaş civarı artar
Çocuğun sahip olduğu ya da diğer cinsiyete göre sahip olamadığı şey onda endişe yaratabilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com