07-17-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yaşanmış Hikayelerle Ruh Sağlığını Koruma Yolları
Insanin ruh, zihin ve beden sagligini iyi organize edememesi, hayatinda her seyden olumsuz yonde etkilenmesine neden olur
Mutlu, mutsuz olmak veya basarili, basarisiz olmak gibi hayatimiza dair tum haller, zihnimizi nasil kullandigimizla ilgilidir
Surekli basiniza kotu olaylarin gelecegini dusunmeye baslarsaniz, o kotu olaylar mutlaka kendilerini gerceklestiren kehanete donusurler onlari yasamak zorunda kalirsiniz
Her duruma hazir olur ve her karsilastigimiz sorunu, zihinsel sagligimiza kavusabilmemiz icin onemli bir imkan olarak gormeye baslarsak butun problemlerimizi yavas yavas ortadan kaldirabiliriz Zihni, olaylar karsisinda verdigi siradan tepkilere degil sira disi tepkilere gore dizayn ettikce icinden cikilmayacak gibi gorulen sorunlar kolaylikla cozulur
Herkes nev-i sahsina munhasirdir
Acisi olmayan kimse yoktur Acilarina direnen, onlarla savasan veya onlara yenilenler vardir
Sorunlara ve hastaliga yogunlastiginda asla bunlardan kurtulmanin caresi ortaya cikmaz Neyi dusunurseniz o dusundugunuzu evrenin gizemli alanindan kendi cekim alaniniza sokar ve onu mutlaka yasarsiniz
…daha derinlerde hara noktasi denilen ve gobek cukurunun uc dort santimetre altinda bulunan niyet merkeziniz calismaya baslamis ve ciddi anlamda bedeninizin enerji akisinda degisim meydana gelmistir
Sizin niyet ederek ve ciddi bir sekilde karar vererek bu noktanizi etkilemeniz mumkundur
Insan ruhunun zorlanmasi ve cok baderelerden gecerek rahata ermesi ruhsal tekamulunde belirgin derecede bir inkisaf cikarmaya yetecektir
Sozlerin tesir gucu yasanmasiyla ilgilidir
Insan mutlu olmayi bir sebebe baglama hatasindan kurtuldugunda ayni zamanda tum baglarindan da kurtulmus olur
Dusuncelerinizdeki degisim, direkt hayatinizdaki degisimdir Dusuncelerinizi ve zihninizi yani beyninizin calisma seklini degistirmediginizde, yasaminizda yaptiginiz hicbir degisimin kalici ve koklu olmasini beklemeyin
Istemenin, siddet ve israr olmak uzere iki temel ayagi vardir Siddetli olmayan ve israrla devam etmeyen istek sonuca ulasamaz
Insan, vazgecmedigi kadar insandir
Caresiz, alingan, duygu degisimlerini gerceklestiremeyen, yanlis ve kotu olana yogunlasarak, devamli negatif telkinlerle kendi kisiligindeki asinmayi arttiran insan, kimlik karmasasini gittikce icinden cikilamaz bir duruma getirir
Kimi zaman farkinda olmadan kabul ettigimiz ve cok degerli sandigimiz oyle kabullerimiz vardir ki onlar bizim yasantimizda sikintiya girmemize mutsuz olmamiza neden olurlar
Eger hastaligi dusunerek zihnimize sokuyorsak, tam tersi ondan kurtulmak icin de onu dusuncelerimizde yok etmeliyiz Dusuncede yok edilemeyen gercek hayatta asla yok edilemez Cunku dusuncelerimiz gercek hayata dogacak eylemlerimizin anasidir
Bu yok etme anlarinda hastaligi tamamen ortadan kaldirmak icin “ben bu hastaligi reddediyorum, artik onu bedenim, zihnim ve ruhumda kesinlikle kabul etmiyorum” diyerek bunu bir ic telkin haline getirmek her gun ve belirlenen zamanlarda soylemek son derece yararli olacaktir Telkinle birlikte insan degistirmek istedigi hastalik halinin tam tersi olan olumlu ruh ve beden halini hayal gucunu kullanarak zihninde olusturmalidir
Insanlarin buyuk cogunlugu aslinda iyilecebileceklerine inanmadiklari icin iyilesemiyorlardi Onlarin sifa bulma yolunda en buyuk handikaplari inancin gucunu kullanamamalariydi
Neyi surekli konusarak ya da dusunerek zihninde ve dilinde tekrarlarsan o mutlaka yasaminin bir parcasi haline gelir Hastaligi konusmaman yani susman iyilesme surecini ciddi olarak hizlandiracaktir
Eger gecmisinizde yasamaya devam ediyorsaniz onu tekrar yasadiginiz zamana davet ediyorsunuz demektir
Insanlarin onundeki en onemli engel iyilesmenin baslangicinda sifaya giden uygulamalara israrla devam etmemeleridir Istedikleri sonuc kendilerine gore cok uzakta kalmistir ya da tedaviye devam edebilme kudretinden mahrum olmuslardir
Zihin mukemmel bir sifa kaynagidir(hipokrat)
Gunesin,daglarin,sabahin ve aksamin, tum kainatin sahibi, sifayi ve hastaligi veren sensin Bana sifa ver Beni cekmekte oldugum sikintilardan kurtar Ancak sana guveniyor ve ancak sende yardim diliyorum Zifiri karanliklardan sabahin aydinligina cikaran, her turlu hastaligin izdirabindan sifaya kavusturan sensin Hastaliginin karantinasi altinda inim inim inleyen tum hastalara da benimle birlikte sifa ver
Tum basarisizliklarin altinda guclu olmayan kararlar vardir
Zihninde gosterdigi on dakikalik bir caba onun gelecekteki on yilinin sekillenmesinde etkili olacakti Zihnindeki on dakikalik cabayi sik yapmali ve o gercekligi bilincaltina iyice yasatmaliydi Sonrasi zaten kolaydi ve o gerceklik mutlaka yasamina girecek ve onun kaderi olacakti
|
|
|