![]() |
Bilgeye Sormuşlar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bilgeye SormuşlarBilgeye sormuşlarBir bilgeye sormuşlar: "Efendim, dünyada en çok kimi seversiniz? "Terzimi severim," diye cevap vermiş ![]() Soruyu soranlar şaşırmışlar: "Aman üstad, dünyada sevecek o kadar çok kimse varken terzi de kim oluyor? O da nereden çıktı? Neden terzi?" Bilge, bu soruya da şöyle cevap vermiş: "Dostlarım, evet ben terzimi severim ![]() ![]() ![]() ![]() ************ Bir bilgeye sormuşlar: - Bir insanın zekasını nereden anlarsınız? - Konuşmasından ![]() - Ya hiç konuşmazsa? - O kadar akıllı insan yoktur ki! ![]() ![]() ************ Bir bilgeye nasıl bu kadar doğru kararlar alabildiğini sormuşlar, "Deneyim" demiş ![]() "Hatalarımla" demiş ************ Bir bilgeye sormuşlar: Efendim canınız ne istiyor? Bilge cevaplamış: Canım hiçbir şey istememeyi istiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ************ Bir bilgeye " Nasıl insan oluruz?" diye sormuşlar ya ![]() "Üç adım atlama" gibi bir cevap vermiş bilge kişi: Önce sana kötülük yapanlara kötülük düşünmemen gelir, İnsanlığa attığın ilk adım budur ![]() ![]() ![]() ![]() ************ Bilgeye sormuşlar dünya da en güzel şey ne diye? ´Sevmek´ demiş ![]() ![]() ![]() Peki, sonra, demişler ![]() ![]() ![]() ´Sevilmek´ demiş ![]() ![]() ![]() Peki, neden sevmek sevilmekten önce geliyor, demişler ![]() ![]() ![]() O da demiş ki ´insan sevdiğine sevildiğinden daha çok emindir ![]() ![]() ![]() ************ Bilgeye Sormuşlar; insan neden dilek diler? insan gerçekleşmesi için diler, ama bilmez ki gerçekleştirmek için dilemek gerek ![]() ************ Bir bilgeye sormuşlar en mutlu insan kimdir ![]() ![]() Neden diye sormuşlar ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|