![]() |
Ruhunuzu Besleyin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ruhunuzu BesleyinBir zamanlar dört karısı olan zengin bir kral vardı ![]() En çok dördüncü karısını sever, ona en değerli giysiler, mücevherler verir, en nadide yiyeceklerle beslerdi ![]() Üçüncü karısını da çok sever, onu hep komşu krallıklara giderken yanında götürmekten gurur duyardı ![]() ![]() İkinci karısını da severdi ![]() ![]() ![]() Kralın ilk karısı çok sadık bir eşti ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün kral hastalandı ![]() ![]() ![]() ![]() Böylece, dördüncü karısına, -“En çok seni sevdim, en büyük ihtimamı sana gösterdim, şimdi ölüyorum, beni yalnız bırakmayıp benimle gelir misin?” diye sordu ![]() -“Asla!” dedi dördüncü karısı ve başka bir tek söz etmeden çıkıp gitti ![]() Bu cevap bir hançer gibi yüreğine saplandı ![]() Üzgün kral üçüncü karısına, -“Seni tüm yaşamımda sevdim, şimdi ölüyorum, benimle gelir misin” diye sordu ![]() -“Hayır !” dedi üçüncü karısı, “Yaşam çok güzel, sen ölünce tekrar evleneceğim ![]() Kralın kalbi sıkıştı, buz gibi oldu ![]() İkinci karısına döndü, -“Ne zaman yardım istesem, hep yanımdaydın ![]() -İkinci karısı, “ Üzgünüm, bu sefer sana yardım edemem, en fazla seninle mezarına kadar gelebilirim ![]() ![]() Onun yanıtı da bir yıldırım düşmesi gibi geldi ve kral çöktü ![]() Tam o sırada bir ses, -“ Ben seninleyim, nereye gidersen git, seninle geleceğim ![]() ![]() Kral baktı, birinci karısıydı ![]() ![]() -“Elimde fırsat varken, sana daha çok ihtimam göstermeliydim, oysa ben seni çok ihmal ettim” dedi ![]() Gerçekte, yaşamımızda hepimizin dört karısı vardır ![]() Dördüncü karımız bedenimizdir ![]() ![]() Üçüncü karımız, mal-mülk, mevki ve zenginliğimizdir ![]() ![]() İkinci karımız, ailemiz, dostlarımız, kardeşlerimizdir ![]() ![]() Birinci karımız, RUHUMUZ dur ![]() ![]() ![]() ![]() dır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|