![]() |
Olur Ya Ben Unutursam... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Olur Ya Ben Unutursam...Yağmurlu ve soğuk bir kış günü, yırtık pırtık paltolar giymiş iki çocuk kapımı çaldı ![]() "Eski gazeteniz var mı, bayan?" Çok işim vardı ![]() ![]() ![]() "İçeri girin de size kakao yapayım ![]() ![]() Hiç konuşmuyorlardı ![]() ![]() ![]() Onlar şöminenin önünde karınlarını doyururken ben de mutfağa döndüm ve yarıda bıraktığım işleri yapmaya koyuldum ![]() Oturma odasındaki sessizlik dikkatimi çekti ![]() ![]() Erkek çocuğu bana döndü ve "Bayan, siz zengin misiniz?" diye sordu ![]() "Zengin mi? Yo hayır!" diye cevaplarken çocuğu, gözlerim bir an ayağımdaki eski terliklere kaydı ![]() "Sizin fincanlarınız ve fincan tabaklarınız takım ![]() ![]() Sesindeki açlık, karın açlığına benzemiyordu ![]() ![]() Teşekkür bile etmemişlerdi, ama buna gerek yoktu ![]() ![]() ![]() Pişirdiğim patateslerin tadına baktım ![]() ![]() Başımızı sokacak evimiz vardı ![]() Bir eşim vardı ve eşimin de bir işi, bunlar da fincanlarım ve fincan tabaklarım gibi uyum içindeydi ![]() Sandalyeleri şöminenin önünden kaldırıp, yerlerine yerleştirdim ![]() Çocukların sandaletlerinin çamur izleri halının üzerindeydi hala ![]() ![]() ![]() ![]() Siz sakın unutmayın ne kadar zengin olduğunuzu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bu nefis öyküye yakışan nefis bir Özdeyiş: "Ayakkabım yok diye üzülüyordum; ta ki ayaksız bir insan görene kadar ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|