![]() |
Gerçek Yoksulluk Gerçek Zenginlik |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gerçek Yoksulluk Gerçek Zenginlik***GERÇEK YOKSULUK GERÇEK ZENGİNLİK** günlerden bir gün zengin bir baba oğlunu bir köye göntürdü ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gerçek Yoksulluk Gerçek ZenginlikGünlerden bir gün zengin bir baba, oğlunu köye götürdü ![]() Bu yolculuğun tek bir amacı vardı ![]() "oğluna buradaki insanların ne kadar fakir olduklarını göstermek ![]() Çok fakir bir ailenin evinde iki gün geçirdiler ![]() Köyden yaşadıkları kente dönerken baba bıyık altı bir gülümsemeyle oğluna sordu; "İnsanların ne kadar fakir olduklarını gördünmü?" Çocuk daha ciddi bir tebessümle; "Evet" dedi ![]() Babası "peki ne öğrendin ?" diye sordu ![]() Çocuk; "Şunu öğrendim" Bizim evde bir köpeğimiz var, onlarınsa üç ![]() Bizim bahçede çok büyük bir havuz var, onlarınsa sonu olmayan dereleri ![]() Bizim bir kaç halımız var,onların yemyeşil, göz alabildiğince uzanan çimenleri ![]() Bizim görüş alanımız karşı apartmana kadar,onlarsa bütün bir ufku görüyor ![]() Oğlu sözünü bitirdiğinde babası söyleyecek birşey bulamadı ![]() Oğlu ekledi; "Teşekürler baba, bana ne kadar fakir olduğumuzu gösterdiğin için HAYATA BİRAZDA ÇOCUKÇA BAKA BİLMEK DİLEĞİYLE ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gerçek Yoksulluk Gerçek ZenginlikGünlerden bir gün zengin bir baba oğlunu köye götürdü ![]() Bu yolculuğun tek amacı vardı; insanların ne kadar fakir olabileceklerini oğluna göstermek ![]() Çok fakir bir ailenin evinde iki gün geçirdiler ![]() Köyden oturdukları kente gelirken baba oğluna sordu; "İnsanların ne kadar fakir olabildiklerini gördün mü?" "Evet!" "Ne öğrendin peki?" "Şunu öğrendim: Bizim evde bir köpeğimiz var, … onlarınsa üç ![]() ![]() Bizim birkaç halımız var, onların yemyeşil, göz alabildiğince uzanan çimenleri Bizim görüş alanımız karşı apartmana kadar, onlarsa bütün bir ufku görüyorlar ![]() Oğlu sözünü bitirdiğinde babası söyleyecek bir şey bulamadı ![]() Oğlu ekledi; "Teşekkürler, baba ![]() Ne kadar fakir olduğumuzu gösterdiğin için!'' Hayata biraz da çocukça bakabilmek dileğiyle… |
![]() |
![]() |
|