Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kalbiniz, kırılacağına, kırılsın, taş

Kalbiniz Kırılacağına Taş Kırılsın !

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kalbiniz Kırılacağına Taş Kırılsın !

Sultan Mahmud-u Gaznevi hazretleri bir savaş sonunda çok kıymetli bir yakut taşı ganimet olarak ele geçirir Sonra taşı eline alarak baş vezirine, (Al bu taşı kır, paramparça et) der

Baş vezir der ki:

- Aman efendim bu çok kıymetli ben bunu kıramam

Sonra yanındaki diğer vezire aynı şeyi söyler O da der ki:

- Bu çok kıymetlidir, kırılmaz bu

Diğerlerinin hepsi aynı şeyi söylerler

Sultan, özel hizmetçisi Ayaz’ı çağırıp, (Al bu taşı kır) der Daha demeye kalmadan Ayaz taşı yere vurup kırar, paramparça eder Padişah hiddetli bir şekilde der ki:

- Bre Ayaz sen ne yaptın, vezirler bunun çok kıymetli olduğunu söylediler Nasıl kırarsın bunu?

Ayaz der ki:

- Efendim, ben taştan ne anlarım, benim için kıymetli olan sizin emrinizdir, sizin kalbinizdir, kalbiniz kırılacağına varsın taş kırılsın

Sultan vezirlerine dönüp der ki:

- Ayaz’ı niçin sevdiğimi anladınız değil mi? Sizin gibi beni bir taşa değişmedi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com