Aşk Ve Ateş |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aşk Ve AteşBir zamanlar 4 kelebek ateşin sırrını çözmeye karar vermişler, sonra hep beraber yanan bir ateşin yanına gitmişler ![]() Aralarında konuşurlarken 1 kelebek:- "Önce ben gideceğim ve ateşin sırrını çözüp size de söyleyeceğim " demiş ve gitmiş![]() Şöyle bir ateşin etrafında dolanmış, gelmiş Arkadaşlarına:- "Ben ateşin sırrını çözdüm: Ateş ışık yayan bir şey " demiş![]() ![]() ![]() Kelebekler buna ikna olmamışlar Ateşin bundan daha büyük bir sırrının olduğunu düşünmüşler![]() Sonra 2 kelebek:- "Ben gideceğim, ateşin sırrını çözeceğim ve size söyleyeceğim " demiş ve gitmiş![]() ![]() ![]() Ateşe biraz daha yaklaşarak bir tur atmış ve gelmiş Arkadaşlarına:- "Ben çözdüm ateşin sırrını: Ateş ısı veren bir şey" demiş ![]() ![]() ![]() Kelebekler buna da ikna olmamışlar ![]() 3 kelebek:- "Ben gideceğim ve ben ateşin sırrını çözeceğim " demiş ve gitmiş![]() ![]() ![]() 3 kelebek biraz daha cesaretliymiş Ateşe yaklaşmış, o kadar yaklaşmış ki ateşin yalımı kelebeğin kanatlarını yalayıp geçmiş Kelebek döndüğünde arkadaşlarına:- "Asıl ben, ben çözdüm ateşin esrarını" demiş büyük bir heyecanla ![]() ![]() ![]() - "Ateş, yakıcı bir şey " demiş![]() 4 kelebek ikna olmamış bir türlü![]() Ateşin asıl sırrının bu olmadığını düşünmüş inatla Birden arkadaşlarının yanından ayrılmış ve ateşe doğru gitmeye başlamış Arkadaşları ne olduğunu anlayamamışlar bile Sadece izlemeye başlamışlar 4 kelebek önce ateşin etrafında bir tur atmış Sonra bir tur daha ve bir tur daha Her seferinde ateşe daha çok yaklaşıyormuş Artık o kadar çok yaklaşmış ki alevler kanatlarını kavurmaya başlamış Ateşin etrafında son bir kez daha dönmüş ve ateşin içine kendisini bırakmış Küçük bir parıltı yanıp sönmüş ateşin içinde![]() Ateşin hakikatte ne olduğunu sadece bu kelebek anlıyor tabiki Geri gelip arkadaşlarına ateşin ne olduğunu anlatamıyor, zaten anlatması da gerekmiyor![]() ![]() ![]() Çünkü; ateş aşkdır ve anlatılmaz, sadece yaşanır ![]() Bizler de hayatımız boyunca birşeyleri anlamaya çalışırız ve bunu da 3 kelebek gibi yapmaya çalışırız Yani hepimiz 4 kelebeğin yaşantısını isteriz ama 3 kelebeğin hayatını yaşayıp dururuz
|
|
|
|