Üzüntü Verem, Aşk Kerem Eder |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Üzüntü Verem, Aşk Kerem EderÜzüntü Verem,Aşk Kerem Eder Olay Yozgat’ın Akdağmadeni yöresinde yaşanmıştır Türkü’nün kahramanı olan delikanlı komşu kızı ile beşik kertmesidir Vakti gelir askere gider Ancak asker ocağında vereme yakalanır Hava değişimi alarak memleketine döner Ağır verem hastası olduğu için Sözlüsünün ailesi kızlarını gence göstermek istemezler Genç tedavi için İstanbul´a götürülür Aylarca hastaneye yatar Hastalık onu verem, aşkı Kerem etmiştir Sevdiğini hiç görememenin ateşi ile yanar Hastane penceresinden memleketine doğru, sevdiğine doğru takılır gözleri Pencereden gördüğü incir ağacına anlatır aşkını Verem ve aşk tüketir bedenini Yakalandığı hastalıktan kurtarılamayarak hastanede ölür Ailesi cenazesini Yozgat´a getiremez İstanbul´a defnederler acılarını Bu türkü bir incir ağacı ile paylaşılan aşk acısının türküsüdür: Hastane Önünde İncir Ağacı, Annem Ağacı Doktor Bulamadı Buna İlâcı, Annem İlâcı Ellerin Vatanı Bana Yurt Oldu, Annem Yurt Oldu Sevdiğimin yüzü bana hayal oldu, Annem hayal oldu Mezarım Çevirin sevdiğim Yüze, Annem Vay Yüze Benden Selâm Söyleyin Sevdiğime, Vay Sevdiğime Başına Koysun, Kareler Bağlasın, Annem Bağlasın Gurbet Elde Kaldım Diye Ağlasın, Annem Ağlasın |
|