![]() |
Kına Gecesinde Söylenen Maniler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kına Gecesinde Söylenen ManilerMerdivenden indirdilerSaltanata bindirdilerKızım seni kahır eline gönderdilerAğlar silinir, silinir ağlar ![]() Merdivenin altı kuyuKulaçladım altı suyuKız ananın eski huyuAğlar silinir, silinir ağlar ![]() Odlarda yeri kalanMenciliste yeri kalanSofralarda eli kalanAğlar silinir, silinir ağlar ![]() Atladı gitti eşiğiSofrada kaldı kaşığıKız ananın aşığıAğlar silinir, silinir ağlar ![]() Gelin geldi evimizeŞenlik kuruldu köyümüzeHoş geldin allı gelinSefa geldin pullu gelin Eğer gelinim iyi olursanBiz de seni överizKötü olursan gelinimHepimizde döveriz ![]() Eğer gelinim iyi olursanİşte dip bacakKötü olursan gelinimBaltaynan nacak ![]() Kızım kınan kutlu olsunBurada dilin tatlı olsunÇağırın gelsin kızın anasınıKız gelin oldu görsün ![]() Baban çarşıya vardı mı?Alını yeşilini aldı mı?Şuda kızıma dedi mi?Haydi kızım kutlu olsun Hani bu kızın anasıÖnünde mumlar yanasıÇağırın gelsin kızın anasıKız gelin oldu görsün Allah muradını verdi bugünAnasını kızsız koyanEvlerini ıssız koyanTestisini susuz koyan Merdivenden indirdilerSaltanata bindirdilerKahır evine gönderdilerHaydi kızım kınan kutlu olsunBurada dilin tatlı olsunÇağırın gelsin kızın anasınıKızı gelin oldu görsünAllah muradını verdi bugün Atladım çıktım eşiğiSofrada kaldı kaşığıKız anasına danışır mı?Haydi kızım kınan kutlu olsun Mercimek ektim bitti mi?Ankara yolunu tuttu mu?Durun bakın anasınaKızını unuttu mu? |
![]() |
![]() |
|