![]() |
Külhancı Baba |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Külhancı BabaHamam sahibi, hamamında tellaklık yapan genç delikanlı Külhancı babayla dertleşmiş ![]() Ben şimdi nereden külhancı bulacağım ![]() ![]() Külhancı babada ustasını çok severmiş ustasını çok severmiş ![]() Hiç üzülme ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamam sahibi de: - Bu deli oğlan bir şeyler kuruyor ama hadi hayırlısı ![]() ![]() Gidip evine kapanmış ![]() ![]() ![]() Günler günleri kovalamış ![]() ![]() — Yav, bu deli oğlan külhanı neyle yakar acep? İşin başına geçtiğinden beri hamama ne bir oduncu uğradı, nede bir eşeğin sırtında odun yüküne rastladım ![]() ![]() Hamamcının merakı her gün biraz daha artmış ![]() ![]() ![]() ![]() Bir de ne görsün Su haznesinin altında bir tek mum yanmakta ![]() ![]() Tam bu sırada içeriye Külhancı Baba girmiş: - 39 gün bekledin de, bir gün bekleyemedin mi? Bir gün daha bekleseydin hamamı gaipten ısıtacaktım, demiş ![]() Yani hamamcı bir gün daha bekleseymiş yeraltında sıcak su fışkıracakmış ve hamam öyle çalışacakmış ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|