![]() |
Ela Gözlü Nazlı Yari Türküsü Ve Hikayesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ela Gözlü Nazlı Yari Türküsü Ve HikayesiÇıkarttın allan kara bağladın Yüreğimi aşk oduna dağladın Bir yar için on beş sene ağladın Ey Ferrahi gül dedim de gülmedin ![]() Gönlü yaralı bir ozan Ferrahi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Türkülerinden de anlaşıldığı gibi ağa kızının adı Emine'dir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adım Emine koyar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ela gözlü nazlı yari Görem dedim göremedim Boş kalmıştır kavil yeri Varam dedim varamadım ![]() Gönlümün gülü nerede Engeller durmaz arada Emine'yle ben murada Erem dedim eremedim ![]() Şeker kaymak tatlı dili Kınalamış nazik eli Koynundaki gonca gülü Derem dedim deremedim ![]() Şahinim yok çıkam ava Ne yaptımsa aldım hava Kuşlar gibi ben bir yuva Kuram dedim kuramadım ![]() Gel derdini bana anlat Ben kimlere edem minnet Dediler ki bağın cennet Girem dedim giremedim ![]() Mehmet Ali asıl adım Ferrahi'yi pirle kodum Gurbet elden dönem dedim Duram dedim duramadım ![]() ![]() ![]() Kubbede kalan bir hoş seda diye boşuna dememişler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ah neyleyim gönül senin elinden Her zaman ağlarım gülemem gayrı Ben bıktım usandım elin dilinden Terk ettim sılayı dönemem gayrı ![]() Gönül ben sırrına eremedim ki Gonca gonca güller deremedim ki Kaybeyledim (aneyledim) dostu göremedim ki Aylar yıllar geçse göremem gayrı ![]() Ey Ferrahi yandım yar ateşine Neler gelir gariplerin başına Ağlayarak geline mezar taşıma Uyanıp da sana gülemem gayrı ![]() |
![]() |
![]() |
|