![]() |
Devrent Deresini Duman Bürüdü Türküsü Ve Hikayesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Devrent Deresini Duman Bürüdü Türküsü Ve HikayesiBir tek Dervent Deresi'ni mu duman bürümüş ki? Kara bulutlar dolaşıyor yurdun birçok yeninde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Devir cumhuriyet öncesi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir yanda gerçek yurtseverler canını dişine takmış yurdunu savunanlar; öte yandan işgalciler ve onların şakşakçıları ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunların arasında bir de Gavur Ali var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu türkünün öyküsünü anlatanlar aynı köyden Süleyman'dan söz ettiler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Türkünün de Süleyman adının geçenini seçtik ![]() ![]() ![]() ![]() Bunları açıkladıktan sonra dönelim öykümüze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kinleri bitene kadar görünmeyiz ![]() ![]() ![]() Varıp anasına da açıyor durumu Süleyman ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Anası karşı duruyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şunu diyor bunu diyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gün aşıp akşam olunca atını eğerleyip heybesini terkisine atmış Süleyman ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sabaha yakın Ödemiş'i tutmuşlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ertesi gün Dudu'nun evinde anlaşılmış mesele ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şu da var ki köylü içten içten keviniyor ![]() ![]() ![]() ![]() Gavur Ali fellik fellik arıyor Süleyman'ı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu sözler varıp Süleyman'ın kulağına ulaşmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dudu kararsız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sözün kısası akşama doğru atlarına binip koyulmuşlar yola ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sabahı zor etmiş Süleyman ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dudu haberi duyunca yerlere atmış kendini ![]() ![]() ![]() ![]() Olay halkın diline başka yansıyor ![]() ![]() ![]() Dervent Deresi'ni duman bürüdü Dumanın içinde Dudum yürüdü Kaldır Dudum kollarını göster yüzünü Dudumun yollarında kıydım canımı ![]() Kaymakçı kahvesinde masa kuruldu Masanın başında Süleyman vuruldu Saatine varmadan Ödemiş'e duyuldu Kaldır Dudum kollarını göster boyunu Dudumun yollarında kıydım canımı ![]() |
![]() |
![]() |
|