![]() |
Bebek Türküsü Ve Hikayesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bebek Türküsü Ve HikayesiVakit sabahın seheri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her şey ayan beyan görünüyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kuşluğa doğru güneş yükselip çadırlara gitmeye başladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Köylüler yörüklerin gelişine hem seviniyor hem üzülüyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fadime de evdeki iki sepet üzümden birini yüklendi omzuna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biraz sonra da Oba Beyi geldi atıyla ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ama öyle dalgınlaşmıştı ki Bey ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir yandan bilmem ki diyor öte yandan av bahanesiyle Fadime'nin köyüne iniyor sık sık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gün günü eskitip bayrama ulaşıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Hele birkaç gün daha sabretsinler bizim de bir düşündüğümüz var" deyip kesiyor anasının sözünü Bey ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gözleri de köy yollarında ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öte yandan Bey'de bir keder bir üzüntü ![]() Yaylaları yuvalı Güzeller yaylalı Fadime gibi görmedim Anamdan doğalı Anasının korktuğu başına gelmişti ![]() ![]() Ben bu yaylara yayla mı derim Başı pare pare kar olmayınca Ben böyle güzele güzel mi deriim Aslı türkmen soyu bey olmayınca Böylece Bey'in gönlünü Kıroba'ya çekmek istiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öte yandan Bey'in anası da oba büyüklerini çadırında toplayıp durumu olduğu gibi anlatıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Anası haberi Beye ulaştırınca çok seviniyor Bey ![]() ![]() ![]() Fadime derseniz olan bitenden habersiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fadime durumu öğrenince şaşkınlaşıyor ilkin susuyor ![]() ![]() ![]() ![]() Köylü derseniz "Başına talih kuşu kondu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kimisi "Yarın görürüz Fadime'yi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oba yükü yükler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şurası senin burası benim dolanıp durur Oba ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üç yıl göz açıp kapayıncaya kadar gelip geçiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gelip evliliğin yedinci yılına dayanıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uzun sözün kısası vakti saati gelince nur topu gibi bir oğlu oluyor Fadime'nin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Develerin en yükseği en başı yumuşak olanı da Karamaya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Akşamın serinliğinde yolculuğun tadı başka olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Elmalı'ya konacak oba ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Yavrum Ali'm yok ![]() ![]() ![]() ![]() Yeller esiyor Ali'nin yerinde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gün akşama yakınken dayı Çiçek Dağı'nı tutuyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dayı atıyla ağacın yanına vardığt zaman artık bebek eski bebek değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çok gitmeden karşılaşmışlar Fadime'yle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Derler ki obadaki son günü oldu bu Fadime'nin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Elmalı'dan çıktım yayan Dayan hey dizlerim dayan Emmim atlı dayım yayan Bebek beni del'eyledi Yaktı yaktı kül eyledi Kol bezin dalda bulduğum Adını Ali koyduğum Yedi yılda bir bulduğum Bebek beni del'eyledi Yaktı yaktı kül eyledi Gökte yıldızlar ışılar Kuzgunlar üleş bölüşür Çadırda düşman gülüşür Bebek beni del'eyledi Yaktı yaktı kül eyledi Deve var deveden yüce Deveyi yüklettim gece Nic' edeyim aman nice Bebek beni del'eyledi Yaktı yaktı kül eyledi Kaynanam samur kürklü Develeri kahve yüklü Yad-yaban değil Yörüklü Bebek beni del'eyledi Yaktı yaktı kül eyledi Çadın cibiş kılından Pazvandı çıkmaz kolundan Kurtulamam ben dilinden Bebek beni del'eyledi Yaktı yaktı kül eyledi Tuzladan aldım tuzunu Akdağ' a serdim bezini Kargalar m'oydu gözünü Bebek beni del'eyledi Yaktı yaktı kül eyledi Ak memeden sütler akar Kavim kardaş yola bakar Yasımız obayı yıkar Bebek beni del'eyledi Yaktı yaktı kül eyledi Deveyi deveye çattım Yuları boynuna attım Bebeği dağlara attım Bebek beni del'eyledi Yaktı yaktt kül eyledi Ala kilime sardığım Yüksek mayaya koyduğum Yedi yılda bir bulduğum Bebek beni del'eyledi Yaktı yaktı kül eyledi Havada kuzgun dolaşır Kargalar leşi bölüşür Kara haberi ulaşır Bebek beni del'eyledi Yaktı yaktı kül eyledi Tabancamın ipek bağı Baban bir aşiret beyi Kanlım oldu Çiçekdağı Bebek beni del'eyledi Yaktı yaktı kül eyledi |
![]() |
![]() |
|