![]() |
Hangi Kişilik Eğilimine Sahipsiniz? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hangi Kişilik Eğilimine Sahipsiniz?1- Yeni tanıştığınız biri sizi özel bir günü için davet ediyor ![]() a- Aslında kimseyi tanımadığım davetlerde sıkılırım ama kırmamak için katılırım ![]() b- Çok sevinirim ![]() ![]() c- Bana değer vermiş olmasına sevinirim ![]() ![]() d- Programıma uyuyorsa katılabileceğimi düşünürüm ![]() 2- Bu hafta sonu küçük bir bahar temizliği planlıyordunuz ![]() ![]() a- Planlarımın değişmesinden hoşlanmam, bu işe canım sıkılır ![]() b- Eğlenceli bir şeyse sakıncası yok ![]() ![]() c- Kariyerim için önemli bir konu olup olmadığına bakarım ![]() d- Ne yapalım, kader böyleymiş… 3- Bir davettesiniz ![]() ![]() a- Ayıp olmasın diye lafını bitirmesini beklerim ![]() b- Sözünü çabuk toparlaması için sorular sorarım ![]() c- Bir bahane bularak uzaklaşmaya çalışırım ![]() d- Etrafa bakar, bir tanıdık ararım ![]() 4- İş yerinde, günün yoğun bir saatinde bilgisayarda sorun çıktı ![]() a- Hemen sağa sola koşturur, yardımcı olabilecek biri ararım ![]() b- Sorunu anlamaya çalışırım, kaynağıyla ilgili teori üretirim ![]() c- Acil durumlar için bir B planım vardır, hemen etrafa direktifler veririm ![]() d- Serinkanlılıkla oturur, sorunun çözülmesini beklerim ![]() 5- Yıllık bütçeniz ile ilgili hangisini söyleyebilirsiniz? a- Harcamalarımı ve ne kadar artırabileceğimi bilirim ![]() b- Umarım kredi kartı borçlarımı ödeyebilirim ![]() c- On yıllık yatırım planıma uygun birikimi yaptığımı görüyorum ![]() d- Yaza kadar tatile gidecek parayı biriktirebileceğim ![]() 6- Bir grup arkadaşınız oturmuş bir konu üzerinde tartışıyorlar ![]() ![]() a- Konunun ne olduğunu anlamaya çalışır ve katılırım ![]() ![]() b- O konuyla ilgili son zamanlarda duyduğum renkli bir haber varsa anlatırım ![]() c- Konu hakkında bir görüşüm varsa ısrarla ve ateşli bir şekilde savunurum ![]() d- Sessizce uzun müddet dinlerim ![]() ![]() 7- Ağır bir grip geçiriyorsunuz ![]() ![]() a- Aklım işte kalır, en azından telefon ederim ![]() b- İlaçlarımı kullanır, kendime iyi bakar, dinlenirim ![]() c- Hazır evde kalmışken film seyrederim, video oyunu oynarım ![]() d- Beni ziyarete gelsinler diye arkadaşlarımın duymasını sağlarım ![]() 8- Bu sıralar işler ters gidiyor ![]() ![]() a- Uzun uzun düşünerek nerede yanlış yaptığımı bulmaya çalışırım ![]() ![]() c- Arkadaşlarımla dertleşirim ![]() ![]() d- Bir süre içime kapanırım ![]() ![]() 9- İki gecedir uyuyamıyorsunuz ![]() a- Yakında iş yerinde değişiklikler yapılacak, terfi beklentim var ![]() b- Sevdiğim bir arkadaşımla aram bozuldu ![]() ![]() c- Baş ağrısı şikayetiyle gittiğim doktorum MR çektirmemi istedi ![]() d- Dünya kupası maçları geç saatte yayınlanıyor ![]() 10- İş yerinizdeki masanızın üstünde daima… a- Okunmamış gazete ve dergiler, astlarımdan gelen raporlar yığılıdır ![]() b- Eşimle çocuklarımın resimlerinin yanında takımımın renklerinde bir kalemliğim var ![]() c- Her şeyin düzenli olmasını isterim, dağınıklık olursa kafam çalışmaz ![]() d- Sık sık bir şeylerimi kaybediyorum ![]() Puanlama: 1- a-1, b- 3, c-4, d-2 2- a-2, b-3, c-4, d-1 3- a-1, b-4, c-3, d-2 4- a-3, b-2, c-4, d-1 5- a-1, b-3, c-4, d-2 6- a-2, b-3, c-4, d-1 7- a-4, b-2, c-1, d-3 8- a-2, b-4, c-3, d-1 9- a-4, b-3, c-2, d-1 10- a-4, b-1, c-2, d-3 Değerlendirme: 1 puanlar çoğunluktaysa, barışçıl serinkanlı kişilik tipi sizde baskın ![]() Halinize razısınız ![]() ![]() ![]() 2 puanlar çoğunluktaysa; mükemmeliyetçi melankolik tipini taşıyorsunuz ![]() Düzenli, görevlerini önemseyen, düşüncelisiniz ![]() ![]() 3 puanlar çoğunluktaysa popüler optimistsiniz ![]() Arkadaşlarınız, eğlence, her işi eğlenceye dönüştürebiliyorsunuz ![]() ![]() 4 puanlar çoğunluktaysa güçlü koleriksiniz ![]() Olaylara hakim olmak istiyorsunuz ![]() ![]() ![]() -aLinti- |
![]() |
![]() |
|