![]() |
Anksiyete-Panik Atak Testi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Anksiyete-Panik Atak TestiPanik atak en kısa ve öz tabiri ile ani olarak ortaya çıkan endişe - kaygı nöbetidir ![]() ![]() ![]() Haydi ne kadar paniksiniz test edelim ![]() 1-) Bedenimin herhangi bir yerinde uyuşma ve karıncalanmalar oluyor ![]() a-) Çok fazla? b-) Kimi zaman? c-)Nadiren? d-) Hiçbir zaman? 2-) Vücudumda sıcak ve ateş basmaları oluyor ![]() 3-) Bacaklarımda halsizlik ve titreme oluyor ![]() a-) Çok fazla? b-) Kimi zaman? c-)Nadiren? d-) Hiçbir zaman? 4-) Çok kötü şeyler olacak korkusu taşıyorum ![]() a-) Çok fazla? b-) Kimi zaman? c-)Nadiren? d-) Hiçbir zaman? 5-) Dengemi kaybedeceğim korkusu taşıyorum ![]() a-) Çok fazla? b-) Kimi zaman? c-)Nadiren? d-) Hiçbir zaman? 6-) Sinirliyimdir ![]() a-) Çok fazla? b-) Kimi zaman? c-)Nadiren? d-) Hiçbir zaman? 7-) Kontrolümü kaybedeceğim korkusunu taşıyorum ![]() a-) Çok fazla? b-) Kimi zaman? c-)Nadiren? d-) Hiçbir zaman? Midemde hazımsızlık ve rahatsızlık oluyor ![]() a-) Çok fazla? b-) Kimi zaman? c-)Nadiren? d-) Hiçbir zaman? 9-) Yüzüm kızarır ![]() a-) Çok fazla? b-) Kimi zaman? c-)Nadiren? d-) Hiçbir zaman? 10-) Ellerim ve ayaklarım terler ![]() a-) Çok fazla? b-) Kimi zaman? c-)Nadiren? d-) Hiçbir zaman? 11-) Ölümden korkuyorum ![]() a-) Çok fazla? b-) Kimi zaman? c-)Nadiren? d-) Hiçbir zaman? 12-) Köprüde, sokakta, açık alanda, metroda? Yalnız kalmak istemem ![]() a-) Çok fazla? b-) Kimi zaman? c-)Nadiren? d-) Hiçbir zaman? 13-) Yersiz korkulara kapılırım ![]() a-) Çok fazla? b-) Kimi zaman? c-)Nadiren? d-) Hiçbir zaman? 14-) Nefesim daralıyor ![]() a-) Çok fazla? b-) Kimi zaman? c-)Nadiren? d-) Hiçbir zaman? 15-) Çocuklarım eve 15 dakika geç dönse endişelenirim ![]() a-) Çok fazla? b-) Kimi zaman? c-)Nadiren? d-) Hiçbir zaman? 16-) Evden çıkarsam başıma bir şey geleceğini düşünüyorum ![]() a-) Çok fazla? b-) Kimi zaman? c-)Nadiren? d-) Hiçbir zaman? 17-) Bir gün sokakta yürürken fenalaşır ve yardım bulamazsam diye endişeleniyorum ![]() a-) Çok fazla? b-) Kimi zaman? c-)Nadiren? d-) Hiçbir zaman? 18-) Dışarı çıkarken mutlaka yanımda biri bulunsun isterim ![]() a-) Çok fazla? b-) Kimi zaman? c-)Nadiren? d-) Hiçbir zaman? 19-) Bazen hiç sebep yokken kafama takılan felaket senaryoları beni hayata küstürüyor ![]() a-) Çok fazla? b-) Kimi zaman? c-)Nadiren? d-) Hiçbir zaman? 20-) Çıldırmaktan ya da bedenimden ayrılmaktan korkuyorum ![]() a-) Çok fazla? b-) Kimi zaman? c-)Nadiren? d-) Hiçbir zaman? Değerlendirme: Sorulardaki fiziksel belirtilerin herhangi bir rahatsızlık sebebi olmadığını bir dâhiliye uzmanından öğrendiyseniz o halde değerlendirme yapabilirsiniz ![]() En az 12 ?a? şıkkı işaretlediyseniz; Panik bozukluk yaşıyor olabilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() En az 12 ?b? şıkkı işaretlediyseniz; Olaylar ve durumlar karşısında kolay paniğe kapılan, ters giden bir durumda derhal fiziksel belirtiler gösteren, yüksek ölçüde panik birisiniz ![]() ![]() ![]() En az 12 ?c? şıkkı işaretlediyseniz; Toplumumuzun çoğunda görüldüğü kadar paniksiniz ![]() ![]() ![]() ![]() En az 12 ?d? şıkkı işaretlediyseniz; Panik değilsiniz ![]() ![]() Panik atak Sonucu Gelişebilen Problemler İlk önce şunun bilinmesi gereklidir, Panik atak yüzünden hiçbir şekilde kalpte, solunum sisteminde bir rahatsızlık meydana gelmez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Test Kaynak : Psikiyatrist Prof ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|