![]() |
Eft Ve Ho'oponopono |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eft Ve Ho'oponoponoDuygusal Özgürlük ve Ho'oponopono Merhaba, Dün size kişisel sorumluluğumuzun, hayatımızdaki olaylara kendimiz nasıl tepki verdiğimizle (tepki derken, duygu ve düşüncelerimiz dahil) ne kadar ilişkili olduğunu anlatmıştım ![]() Bugün de size Ho'oponopono dan ve bunu uygulayan Dr ![]() ![]() Ho'oponopono, geleneksel bir Hawai bilgelik yöntemi ![]() kadim hali ile ![]() ![]() ![]() ![]() Ho'oponopono, başımıza gelen herşeyden, %100 kişisel sorumluluğu üstlenmemiz, ve sürekli kendimizi negatif duygulardan arındırmamız ile ilgili bir yöntem ![]() ![]() ![]() Dr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kimsenin iyileşmesi beklenmiyormuş ![]() ![]() ![]() ![]() Ve tüm bunlar, Dr ![]() ![]() Dr ![]() ![]() (suçlama yargılama vs) için Ho'oponopono uygulamış ![]() Peki Ho'oponopono nasıl uygulanıyor? Kendi kendinize şu dört ifadeyi tekrarlıyorsunuz: Beni affet ![]() Üzgünüm ![]() Seni seviyorum ![]() Teşekkür ederim ![]() Bu dört ifadeyi, içinizde oluşan negatif duygular için, kendi içinizdeki kutsala (Tanrı, Yüksek Benliğiniz, İç Sesiniz ya da neye inanıyorsanız) yönelik olarak söylüyorsunuz ![]() şeyler hissetmek yerine, sevgi ve şükran hissedene kadar ![]() Bu şekilde kendi içinizde temizlik yaptığınızda, ya dışarıdaki sorun kendiliğinden çözülüyor, ya da, sizin yapmanız gereken en doğru şey içinize doğuyor, size ilham geliyor ![]() Sizin sorumluluğunuz, hayatınızda ne zaman size negatif bir duygu veren bir şey olsa, onu sürekli olarak arındırmak, ta ki içinizde negatif hiçbir duygu kalmayana kadar ![]() Ho'oponopono'nun dört cümlesi ile, benim size Duygusal Özgürlük Yöntemleri Hazırlık İfadesi arasında benzerliği farkettiniz mi? Bağışlamayı, kabul etmeyi, ve sevmeyi seçmek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Günün Uygulama Önerisi: Gün boyu karşılaştığınız her negatif duyguya, DÖY uygulayın, ya da yukarıdaki 4 cümleyi içinizden tekrarlayarak kendinizi arındırın ![]() ![]() Günün sonunda, günün bir değerlendirmesini yapın ve günlüğünüze yazın ![]() ![]() umuda_yolcu |
![]() |
![]() |
|