Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Üniversiteler & Kampüsler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
mayıs, ondokuz, üniversitesi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi

Kuruluş tarihi: 1975
Tip: Devlet
Dil: Türkçe
Rektör: Hüseyin Akan
Kampüs: Kurupelit
Kampüs 2: Atakum
Website: omuedutr

Ondokuz Mayıs Üniversitesi 1 Nisan 1975 Tarihinde 1873 sayılı kanunla kurulmuştur1973 Yılında Hacettepe Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulan Samsun Tıp Fakültesi,üniversitemize bağalanarak üniversitemizin temelleri atılmıştır Ondokuz Mayıs Üniversitesi bünyesinde 10 fakülte,2 yüksekokul,4 enstitü,8 meslekyüksekokulu,12 araştırma ve uygulama merkezi,2bölüm ve 1 konservatuar bulunmaktadırBu birimlerin pek çoğu teşkilatlanmalarını tam manasıyla tamalayarak eğitim öğretimlerini sürdürmektedirler Kurulduğu 1975 yılında 50 öğrenci ile eğitime başlayan üniversitemiz,kuruluşunun 33 yılında 20434 mevcut öğrenci,92423 mezunu,1875 öğretim elemanı ile amacı;Her türlü düşünceye açık,aklın egemen olduğu özgür bir ortamda bilgiye ulaşan,bilginin kullanıldığı ve üretildiği,yaratıcı ve katılımcı bir üniversite yaratmak olan ve sorgulayan,araştıran,çözüm üretebilen,sosyal becerileri gelişmiş,kendine güvenen,doğru kararlar veren,akılcı,üretken,insan haklarına saygılı,evrensel değerlere açık,topluma ve toplumsal sorunlara duyarlı,demokrat,aydın gençler yetiştirmektir

Üniversite -sanayi işbirliği ile bilgi ve teknoloji üreterek,toplumsal kalkınmaya katkıda bulunmak,ulusal ve evrensel kültür değerlerine sahip çıkarak,toplumla bütünleşerek,eğitim öğretimde,araştırma ve uygulamada,toplam kaliteye ulaşmak için,önce insan odaklı bir anlayışla mutlu bireylerden oluşan bir toplum yaratmaktır

Üniversitemizin üstlendiği bu sorumluluğun gerçekleşmesiyle ilgili gerekli her türlü alt yapı ve donanıma sahip bulunan üniversitemiz siz gençleri ,21 yüzyıla hazırlayarak ve yeni dünya düzeninde hak ettiğiniz konuma getirerek,geleceğimizin gençliğini yetiştirmektir OMÜ den Sinop,Amasya,Giresun ve Ordu üniversiteleri olmak üzere toplam 4 üniversite ayrılarak kurulmuştur

Fakülteler[*]Tıp Fakültesi[*]Diş Hekimliği Fakültesi[*]Ziraat Fakültesi[*]İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi[*]Fen-Edebiyat Fakültesi[*]Veteriner Fakültesi[*]Eğitim Fakülteleri[*]Mühendislik Fakültesi[*]İlahiyat Fakültesi[*]Hukuk Fakültesi(henüz öğrenci almadı)Enstitüler
[*]Fen Bilimleri Enstitüsü[*]Sağlık Bilimleri Enstitüsü[*]Sosyal Bilimler Enstitüsü[*]Güzel Sanatlar EnstitüsüYüksekokullar
[*]Yaşar Doğu BESYO[*]Samsun Sağlık YüksekokuluKonservatuar
[*]OMÜ Samsun Devlet KonservatuarıMeslek Yüksekokulları
[*]Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu[*]Samsun Meslek Yüksekokulu[*]Bafra Meslek Yüksekokulu[*]Havza Meslek Yüksekokulu[*]Çarşamba Meslek Yüksekokulu[*]Vezirköprü Meslek Yüksekokulu[*]Kavak Meslek Yüksekokulu[*]Terme Meslek YüksekokuluAraştırma ve Uygulama Merkezleri ve Diğer Akademik Birimler
[*]Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uyg Merkezi[*]Çevre Sorunları Araştırma ve Uyg merkezi[*]Fındık ve Diğer Sert Kabuklu Meyveler Araştırma ve Uyg merkezi[*]Ornitoloji Araştırma ve Uyg merkezi[*]Sağlık Araştırma ve Uyg Merkezi(Üniversite Hastanesi)[*]Sürekli Eğitim Merkezi[*]Yabancı Diller Eğitim ve Araştırma Merkezi[*]Zihinsel Engelli Çocuklar Eğitim,Araştırma ve Uyg merkezi[*]Eko Sistemleri Araştırma ve Uyg merkezi[*]Biyoteknoloji Araştırma ve Uyg merkezi[*]Bilgi ve İletişim Teknolojileri Araştırma ve Uyg merkezi[*]Strateji Araştırma ve Uygulama Merkezi[*]GözlemeviÖğrenci Kulüpleri Toplulukları
[*]Atatürkçü Düşünce Kulübü[*]Astronomi Kulübü[*]Tıp Fakültesi Bilimsel Araştırma Topluluğu(OMÜTBAT)[*]Bilardo Kulübü[*]Bilgisayar ve Teknoloji Kulübü[*]Bilim ve Felsefe Kulübü[*]Briç Kulübü[*]Çevre Kulübü[*]Dağcılık Kış Sporları ve Arama Kurtarma Kulübü[*]Dramatize Şiir Dinletisi Kulübü[*]Ekolojik Yaşam Kulübü[*]Enerji Kulübü[*]Fen Bilimleri Kulübü[*]Fotoğraf ve Gezi Kulübü[*]Gıda Kulübü[*]Halk Oyunları Kulübü[*]Havacılık Kulübü[*]İzcilik Kulübü[*]Karikatür ve Canlandırma Kulübü[*]Kuş Gözlem Kulübü[*]Matematik ve Zeka Oyunları Kulübü[*]OMÜ Gönüllü Eğitimciler Kulübü[*]Rock Kulübü[*]Sağlık Kulübü[*]Satranç Kulübü[*]Sinema Kulübü[*]Sualtı-Suüstü Sporları Kulübü[*]Tiyatro Kulübü[*]Türk Dünyası Araştırmaları Öğrenci Kulübü[*]Türk Halk Müziği Kulübü[*]Türk Sanat Müziği Kulübü[*]Türkçe Kulübü[*]Yerel Tarih Kulübü[*]Bağlam ve Gitar Kursu Topluluğu[*]Bafra Meslek Yüksekokulu Halkoyunları Topluluğu[*]Bafra Meslek Yüksekokulu Tiyatro Topluluğu[*]Kavak Meslek Yüksekokulu Halkoyunları Topluluğu[*]Kavak Meslek Yüksekokulu Tiyatro Topluluğu[*]Terme Meslek Yüksekokulu Halkoyunları Topluluğu[*]Terme Meslek Yüksekokulu Tiyatro Topluluğu[*]Vezirköprü Meslek Yüksekokulu Halkoyunları Topluluğu[*]Vezirköprü Meslek Yüksekokulu Tiyatro Topluluğu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com