Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Üniversiteler & Kampüsler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eğitim, yurtdışında

Yurtdışında Eğitim

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yurtdışında Eğitim

Alacağınız üniversite eğitimi ilerideki kariyeriniz için en önemli unsurlardan biridirKariyerinizdeki amaçlarınıza ulaşmak için doğru ve iyi bir üniversite de okumanız çok önemlidir

Uzmanlaşmayı düşündüğünüz konu, çalışmayı istediğiniz sektör üniversite seçiminde büyük bir rol oynar

Yurtdışı üniversite seçerken dikkat edilmesi gereken hususlar önem sırasına göre şöyle sıralanabilir:

1 Yök Denkliği: Üniversite eğitiminizi tamamladıktan sonra diplomanızın Türkiye'de de geçerli olabilmesi için YÖK tarafından tanınan bir üniversiteyi seçmeniz çok önemlidirÜniversite seçerken bu hususa dikkat etmeyen öğrenciler Türkiye'ye döndüklerinde büyük problemler yaşayabilmektedirler

2 Ülke Seçimi: Üniversite eğitimini alacağınız ülke sizin önümüzdeki 3-4 yıl boyunca yaşayacağınız ülkedir Bu nedenle ülkenin yaşam şartları, çalışma olasılıkları, öğrencilere tanınan imkanlar, iklim koşulları, vize şartları gibi unsurlar ülke seçiminde dikkate alınmalıdır

3 Şehir seçimi: Ülke seçiminde olduğu gibi şehrin size sağladığı olanakları da detaylı olarak incelemeniz gerekmektedir

4 Üniversite : Tercih edeceğiniz üniversitenin sizin şartlarınıza uygun olması ve eğitim almayı amaçladığınız dalda yetkin bir üniversite olmasına özen gösterilmelidir
Örneğin bazı üniversitelerin mühendislik bölümleri çok iyi iken bazı üniversitelerin işletme bölümlere öne çıkmıştır Ayrıca üniversitelerden bazıları şehir merkezinde , bazıları ise şehrin dışındaki kampüslerde hizmet verirTercihinizi yaparken bu noktayı da göz önünde bulundurmakta fayda vardır

5 Bölüm Seçimi: Bir anlamda ilerideki mesleğinizi de belirlemek olan bölüm seçimi dikkatle yapılması gereken konulardan biridir Çoğu üniversite aynı branş üzerine birden fazla bölüm sunmaktadır Örneğin işletme bölümü ile ilgili olarak genele işletme, uluslararası işletme vb alt branşlar söz konusudur

6 Maaliyet: Seçeceğiniz üniversitenin kaliteli eğitim veren ve tanınan bir üniversite olmasının yanı sıra maliyeti de çok önemlidirEğitim kalitesinin yanı sıra ekonomik olarak da uygun olan üniversiteler konusunda Boğaziçi Yurtdışı Eğitim Danışmanlık ile irtibata geçebilirsiniz

Amerika’daki Üniversiteler
  • Adelphi University
  • Ashland University
  • Avila University
  • Berkeley College
  • Bethany Lutheran College
  • Boston University Celop
  • California State University, East Bay
  • University of California, Santa Barbara
  • Duquesne University
  • DeVry University
  • Edmonds Community College
  • Fontbonne University
  • Foothill College
  • Golden Gate University
  • Johnson & Wales University
  • La Salle University
  • Northwest Missouri State University
  • Pace University - New York
  • Portland Community College
  • Rutgers, The State University of New Jersey
  • Salisbury State University
  • San Diego State University
  • San Jose State University
  • Santa Barbara City College
  • Seattle Central Community College
  • Sierra College
  • The University of Akron
  • The University of Alabama
  • The University of Detroit Mercy
  • The University of Minnesota
  • The University of Missouri Rolla
  • The University of New Haven
  • The University of Pennsylvania
  • UCLA Extension
  • Berkeley Extension
  • Western Michigan University
İngiltere’deki Üniversiteler
  • Northumbria University
  • Plymouth International College
  • University of Hertfordshire
  • University Of Newcastle Upon Tyne
  • University of Portsmouth
Kanada’daki Üniversiteler
  • Acadia University
  • Algonquin College
  • Concordia Universitye
  • Conestoga College - Ontario
  • Coquitlam College
  • Dalhousie University
  • Malaspina University
  • Mount Saint Vincent University
  • Queen’s University
  • http://wwwwestegitimcom/yurtdisi-uada/brunswick/
  • The University College Of The Cariboo
  • University Of Regina
  • Saint Mary University - Halifax
  • University Of Victoria

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com