![]() |
İşık Üniversitesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İşık Üniversitesi![]() Kuruluş yılı: 1996 Eğitim dili: Türkçe ve İngilizce Türü: Vakıf Rektörü: Prof ![]() ![]() Yeri: İstanbul, Türkiye İnternet sitesi: isikun ![]() ![]() 1996 yılında eğitim-öğretim hayatına başlayan Işık Üniversitesi, Feyziye Mektepleri Vakfı' nın 120 yıllık köklü eğitim geleneğinin eseridir ![]() ![]() ![]() Nişantaşı, Ayazağa ve Erenköy'deki anaokulları, ilköğretim okulları ve liseleri ile fen lisesi gibi, Feyziye Mektepleri Vakfı eğitim zincirine son halka olarak eklenen Işık Üniversitesi de sağlam temeller üzerine kurulmuştur ![]() ![]() Bu doğrultuda yoluna devam edecek olan Işık Üniversitesi, araştırma ve laboratuvar çalışmalarının yanında spor, kültür ve sanat faaliyetleriyle de önde olmaya devam edecektir ![]() ![]() Işık Üniversitesi Tarihçesi Eğitim - Öğretim hayatına 1996 yılında başlayan Işık Üniversitesi, 120 yıllık köklü bir eğitim geleneğinin, Feyziye Mektepleri Vakfı'nın eseridir ![]() 14 Aralık 1885 yılında Selanik'te Feyz-i Sıbyan Mektebi ile hizmet vermeye başlayan kurum; Osmanlı İmparatorluğu'ndan Türkiye Cumhuriyeti'ne uzanan döneme; ulusal egemenliğe, Atatürk ilke ve inkılaplarına tanıklık etmiş ve 1935 yılında Mustaf Kemal Atatürk'ün onayı ile Işık Lisesi adını almıştır ![]() Aynı zamanda Yüce Önder Atatürk'ün öğrenim gördüğü Şemsi Efendi Mektebi'ni bünyesine katan bir öğretim kurumu olmanın da onurunu taşımaktadır ![]() Işık Üniversitesi Vizyonu Işık Üniversitesi'nin vizyonu, köklü eğitim geleneği ile toplumsal sorumluluğa sahip, geleceği aydınlatan nesilleri yetiştiren, dünya standardında bir üniversite olmaktır ![]() Işık Üniversitesi Misyonu Işık Üniversitesi'nin misyonu, akademik temeli sağlam, değişen dünyanın ihtiyaçlarına cevap veren, geniş açılı bir lisans eğitimi sunan; seçilmiş alanlarda yoğunlaşan, araştırma ortamına ve lisans programına destek sağlayan bir lisansüstü profili olan; belirli araştırma konularına odaklanan, araştırma-aktif olmayı benimsemiş, kurumsal yapılarıyla bunu destekleyen; topluma hizmetin önemini ve karşılıklı getirilerini benimseyen; çok kaynaklı gelir yapısını hedefleyen; altyapısı hedeflerine uygun; kalite ve değerlendirme kültürünü özümsemiş, öğrenmesini bilen bir kurum olmaktır ![]() Akademik yapılanması Fakülte ve bölümleri Fen-Edebiyat Fakültesi
|
![]() |
![]() |
|