Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Üniversiteler & Kampüsler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
piri, reis, üniversitesi

Piri Reis Üniversitesi

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Piri Reis Üniversitesi

Kuruluş yılı: 8 Şubat 2008

Eğitim dili: İngilizce

Türü: Vakıf

Rektörü: ProfDr Osman Kâmil SAĞ

Yeri: İstanbul Türkiye

İnternet sitesi: wwwpirireisedutr

Piri Reis Üniversitesi 8 Şubat 2008 tarihinde İstanbul'da kurulan vakıf üniversitesidir

Denizcilik Camiasının IMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) önderliğinde başlattığı DENİZCİLİK EĞİTİMİNDE ATILIM girişimleri Ocak 1993 tarihinde TÜRK DENİZ EĞİTİM VAKFI (TÜDEV) in kuruluşu ile başlamıştırTÜDEV önce özellikle Türkiyede Denizcilik eğitimi veren başta İTÜ Denizcilik Fakültesi, 9 Eylül Üniversitesi, KTÜ gibi Yükseköğrenim kurumları olmak üzere tüm Öğrenim Kurumlarına yardımcı olmak; sonra kendi Denizcilik Eğitim Merkezini kurmak; daha sonra da Küresel Anlamda bir Dünya Denizcilik Üniversitesi kurmak misyonu ile çalışmalarına başlamış ve bu doğrultuda hedeflerine teker teker ulaştıktan sonra en sonunda 8 Şubat 2008 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak Tüzel Kişilik kazanmış bulunan TC PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİNİ kurmuş; Türk ve Dünya Denizciliğine kazandırmıştır
Akademik Birimler
  • FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ
    • Matematik Bölümü
    • Fizik Bölümü
    • Kimya Bölümü
    • Türk Dili ve Tarihi Bölümü
    • İngilizce Hazırlık Bölümü
  • İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ
    • İşletme Bölümü
    • Ekonomi Bölümü
    • Uluslararası İlişkiler Bölümü
  • MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
    • Gemi İnşa ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü
    • Makine Mühendisliği Bölümü
    • Elektronik Mühendisliği Bölümü
    • Endüstri Mühendisliği Bölümü
  • DENİZCİLİK YÜKSEKOKULU (Dört Yıllık)
    • Güverte Bölümü
    • Gemi Makineleri Bölümü
  • SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ
  • FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
VİKİPEDİ

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com