![]() |
Gaziantep Üniversitesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gaziantep Üniversitesi![]() Sloganı: Eğitimin ışığında aydınlık geleceğe ![]() ![]() Kuruluş yılı: 1987 Eğitim dili: Türkçe (Mühendislik, Tıp, Mimarlık, Diş hekimliği Fakülteleri tamamen İngilizcedir) Türü: Devlet Rektörü: Prof ![]() ![]() ![]() Yeri: Gaziantep, Türkiye İnternet adresi: http://www ![]() ![]() ![]() Gaziantep Üniversitesi, öğretime 1973 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi`ne bağlı Makine Mühendisliği Bölümü ile başlamış ve 1987 yılında üniversite tüzel kişiliğini kazanmış olan, Gaziantep`te bulunan bir devlet üniversitesidir ![]() 9 Fakülte, 3 Yüksekokul, Türk Musikisi Devlet Konservatuarı, 3 Enstitü ve 8 Meslek Yüksekokulundan oluşan bir bölge üniversitesi haline gelmiştir ![]() Tüm fakülte ve yüksekokullarda öğrenci alınan bölüm ve program sayısı 2002 yılında toplam 104 olmuştur ![]() ![]() ![]() 2009 Haziran itibari ile 2009-2010 döneminde İslahiye İİBF, Mimarlık, Güzel Sanatlar ve Diş Hekimliği fakültelerine ögrenci alınması kararlaştırılmıştır ![]() ![]() Meslek Yüksekokulları -Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu -Gaziantep Sağlik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu -Oğuzeli Meslek Yüksekokulu -Gaziantep Meslek Yüksekokulu -Nizip Meslek Yüksekokulu -Nurdağı Meslek Yüksekokulu -İslahiye Meslek Yüksekokulu -Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Yüksekokullar -Türk Musikisi Devlet Konservatuari -Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu -Gaziantep Sağlık Yüksekokulu -Yabancı Diller Yüksekokulu Fakülteler -Mühendislik Fakültesi -Fen Edebiyat Fakültesi -İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi -Egitim Fakültesi -Tıp Fakültesi -Mimarlık Fakültesi -Diş hekimliği Fakültesi -Güzel Sanatlar Fakültesi -İslahiye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mühendislik Fakültesi 1973 yılında ODTÜ'ne bağlı Makine Mühendisliği Bölümü ile eğitim-öğretime başlanmış, 1974 yılında Elektrik ve Elektronik Mühendisliğinin kurulmasıyla Mühendislik Fakültesine dönüştürülmüştür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Makine Mühendisliği Bölümü -Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü -Fizik Mühendisliği Bölümü -Gıda Mühendisliği Bölümü -İnşaat Mühendisliği Bölümü -Tekstil Mühendisliği Bölümü -Endüstri Mühendisliği Bölümü -Bilgisayar Mühendisliği -Metalürji Mühendisliği VİKİPEDİ |
![]() |
![]() |
|