![]() |
İstanbul Ticaret Üniversitesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İstanbul Ticaret Üniversitesi![]() Slogan: Uygulamalı Eğitimde Tartışılmaz Seçenek Üstünlüğü Kuruluş tarihi: 2001 Tip: Vakıf Rektör: Prof ![]() ![]() Konum: İstanbul, Türkiye Renk: Sarı-Siyah Website: www ![]() ![]() ![]() İstanbul Ticaret Üniversitesi, İstanbul Ticaret Odası Eğitim ve Sosyal Hizmetler Vakfı tarafından 2001 yılında kurulan bir vakıf teknik üniversitesidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İstanbul Ticaret Üniversitesi, öncelikli hedefleri arasında, Türkiye ekonomisine, ticaret ve sanayi yaşamına katkı verecek nitelikli insan sermayesini yetiştirmek ve geliştirmek; bu kaynağı kullanarak bilim ve teknolojik gelişmeleri küresel boyutta izlemek, ürettiği bilgileri değişen dünyaya ve yaşadığı topluma aktarmayı görmektedir ![]() Amerika, İngiltere, İsveç, Fransa, İtalya ve Yunanistan'daki bazı üniversitelerle işbirliği içinde bulunan İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde Erasmus Programı uygulanmaktadır ![]() İstanbul Ticaret Üniversitesi, eğitim amaçlı yayın yapan ve tüm öğrencilerin yararlanabildiği UHF 42 ![]() ![]() ![]() Üniversite TV ve Radyosu çağdaş iletişim normları doğrultusunda donatılmıştır ![]() ![]() Üniversitenin, Bilgi Güvenliği Araştırma Merkezi, AB Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Sürekli Eğitim Merkezi isminde İstanbul Ticaret Üniversitesinin Vizyon'unu tamamlayan üç de Merkezi bulunmaktadır ![]() ![]() Yurt ve Barınma İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin Kadıköy'de misafirhanesi bulunmaktadır ![]() Yabancı Dil ve TOEFL Sınav Merkezi İTİCU de yabancı dil eğitimi öncelikli olarak İngilizce'dir ![]() ![]() ![]() Akademik Birimler 5 Fakülte 3 enstitü ve 1 adet meslek yüksek okulundan oluşmaktadır ![]() Fakülteler Fen Edebiyat Fakültesi
|
![]() |
![]() |
|