![]() |
Karbonhidratların Sindirimi... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karbonhidratların Sindirimi...Karbonhidratların çoğu vücuda nişasta, glikojen ve komplex şekerler şeklinde girer ![]() ![]() Nişasta ve glikojen birçok glikoz moleküllerinin bağlanmasıyla oluşan çok büyük moleküllerdir ![]() ![]() ![]() Besin olarak hayvan vücuduna giren enerji kaynaklarının başında karbonhidratlar bulunur ![]() ![]() ![]() Karbonhidrat sindirimi, tükrükteki bir enzimin etkisiyle başlar ![]() ![]() ![]() ![]() Amilaz nişasta molekülündeki bağları parçalar ve bu parçalanma sonucu meydana gelen maddelere tükrüğün su moleküllerini etkiler ![]() Amitaz Nişasta + su -------------- Şeker (Maltoz) Enzim ortamın asit veya baz (pH) konsantrasyonuna göre etkili olur ![]() ![]() ![]() ![]() Karbonhidrat sindirimi ince bağırsakta tamamlanır ![]() ![]() ![]() Karbonhidratların çoğunun sinidiriminde son ürün glikozdur ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|