Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Tıp / Biyoloji / Farmakoloji

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
akım, balıklarda, ters

Balıklarda Ters Akım...

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Balıklarda Ters Akım...

Asıl önemli nokta ;
Balıkların kütlesi ile akvaryum boyutu arasındaki orandır
Balık kütle/litre oranı ne kadar düşükse o kadar iyidir Zira atmosferdeki %21'lik O2 oranına karşılık suda eriyik halde bulunan oksijen miktarı %2-3 civarındadır Balıklar solungaçlarındaki kılcal damarların akış yönü suyun yönüne zıt bir şekilde gerçekleşir Ters akım prensibi denilen bu yöntem ile suda bulunan oksijenden %80 oranında faydalanabilirler Akvarumunuzda içeri baloncuklu hava verin ya da vermeyin su içi sirkulasyonu bu nedenle sağlamanız balıklarınızın O2 daha iyi kullanmasını sağlayacaktır
Normal akvaryumlarda balık birim kütlesi/litre yani her bir 1 cm balık için 1 litre (1 cm / 1 litre) su, deniz canlıları için balık adeti için 10 litre sınırı korunmalıdır
Ne kadar test edebilirsiniz bilmiyorum ama balıkların oksijen ihtiyaçları aşağıdaki gibidir:

Sıcak Su Balıkları : 50 mg / Litre (5 ppm)

Soğuk Su Balıkları : 60 mg / Litre (6 ppm)

Koi : 80 mg / Litre (8 ppm)

Deniz Balıkları : 50 mg / Litre (5 ppm)

Akvaryum hacmi, Balık kütlesi / Litre, Su sıcaklığı ve hatta akvaryumun bulunduğu ortam (ortamın oksijen miktarı) göz önünde bulundurularak hava verilip verilmeyeceği değerlendirilmelidir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com