![]() |
İnsan Vücudu Organları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İnsan Vücudu Organlarıİnsan organları çok karmaşıktır fakat yüzeysel olarak insan vücudu organlarını öğrenebiliriz ![]() ![]() ![]() insan vücudu vücudumuz, insan vücudu vücudumuzu tanıyalım, organlar vücudumuzu tanıyalım, insan vucudundaki organlar, insan vücudunda organların yerleri, insan vücudu organlar resim, insan vücudu iç organlar, insan vucudu organları, İnsan Vücudu Organlar, İnsan Vücudu Organları Neler İnsan Vücudu Organları İnsan vücudu, fiziksel ve kimyasal yapılardan oluşan bir sistemler bütünüdür ![]() ![]() Kadın ve erkek vücut örnekleri ![]() ![]() İnsan vücudunun ana birimi hücredir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vücudumuzdaki organlar nelerdir? İnsan vücudunda pek çok organ görev alır ![]() İç Organlarımız: Soluk borusu, yemek borusu, akciğerler, kalp, mide, karaciğer, safra kesesi, oniki parmak bağırsağı, pankreas, ince bağırsak, kalın bağırsak, rektum, dalak, böbrek, apandisit ![]() Sindirim Organları: Temel sindirim sistemi organları, sırasıyla, ağız, yutak, yemek borusu, mide, on iki parmak bağırsağı, ince bağırsak ve kalın bağırsak olarak sayılabilir ![]() ![]() Üreme Organları: Kadın ve erkekte üreme organları birbirinden farklıdır ![]() ![]() ![]() Boşaltım Organları: Boşaltım sisteminde görev alan temel organlar böbrekler, üreterler ve idrar kesesidir ![]() Solunum Organları: Ağız, burun, yutak, gırtlak, soluk borusu ve akciğer solunum sistemini meydana getiren organlardır ![]() Dolaşım Organları: Kalp ve kan damarları dolaşım sistemini meydana getirir ![]() Duyu Organları: Göz, kulak, burun, dil ve deri duyu organlarımızdır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|