Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
nehri, thames

Thames Nehri

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Thames Nehri

Thames Nehri; İngiltere'nin güneyinde nehir Londra'nın içinden geçerek Manş Denizi'ne dökülür Londra kenti, Thames Nehri'nin iki yanına yerleşmiştir

İsminin kökeni ile ilgili değişik iddialar olmakla beraber akademisyenlerin çoğu Keltçr Tamesa kelimesinden geldiğine inanır Tamesa "karanlık (olan)" anlamına gelmektedir

Glougestershire'daki Cotswold tepelerinden doğan ırmak, doğuya yönelerek ülkenin güneyindeki altı ilin içinden geçer ve Londra metropoliten alanının hemen aşağısındaki Tilbury'de denize dökülür

Başlıca kolları; Coln; Churn, Windrush, Evenlode, Cherwell, Ock, Thame, Kennet, Loddon, Coyne, Wey ve Mole'dir

Thames Nehri İngiltere'de çok önemli bir nehirdir Çoğu zaman sadece "Nehir" olarak anılır

Kirli görünümüne rağmen ve 19 yy daki açıktan akan kanalizasyon özelliğine rağmen, İngilizlerin temizliğinden emin oldukları, 1960 yılından bu yana sürekli arıtma faaliyetlerinin sürdüğü, üzerinde çok sayıda köprülerin olduğu, tekne turlarıyla Londra'nın önemli bir kesimini gezebileceğiniz, derinliği ve genişliği ve etrafındaki yerleşimlerle, üzerinden geçen büyüklü küçüklü gemilerle göz kamaştıran Nehir
  • Uzunluğu: 338 km
  • Su toplama havzası yaklaşık 9880 km²
  • Toplam Yüzölçümü: 13000 km²
  • Debisi (ortalama): 65,8 m³/s

VİKİPEDİ

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com