Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
lena, nehri

Lena Nehri

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Lena Nehri

Lena Irmağı, Baykal Gölü'nün 20 km batısında, Orta Sibirya plâtosunun güneyindeki Baykal Dağları'nda 1640 m yüksekte doğar Lena Irmağı, Kirenga ve Vitim ırmakları ile birleşerek kuzeye doğru akar Yakutsk'dan içeri girerek Olyokma Irmağı ile birleşir ve oradan da Aldan Nehri ile birleşerek akmaya devam eder Verkhoyansk sırası ırmağı kuzeybatıya doğru saptırır, Lena en önemli sol kolu Viljuj Nehri ile birleştikten sonra yolunu doğruca Kuzey Buz Denizi'nin bir parçası olan Laptek Denizi'ne doğrultur

Lena Irmağı dünyanın en uzun 10 ırmağıdır Irmağın toplam uzunluğu 4,400 km olarak belirlenmiş ve havzası 2,490,000 km² yer kaplamaktadır Irmak yılın 7 ayı boyunca buzlarla kaplı tundradır

Bolşevik liderlerden Vladimir İlyiç Ulyanov, kendisine mahlas olarak aldığı Lenin ismini Lena Nehri'nden esinlenerek almıştır

VİKİPEDİ

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com