Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
adası, gough

Gough Adası

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gough Adası

Gough Adası, Tristan da Cunhaadalarından biridir Ada Birleşik Krallık yönetimi altındadır

Adada hiç bir insan yaşamaz Ada ve çevresindeki denizler koruma alanıdır Adada çok zengin bir doğal yaşam vardır Bir çok deniz kuşu için önemli bir yumurtlama alanıdır Dünyadaki Tristan albatrosu (Diomedea dabbenena) ve Atlas fırtınakuşu (Pterodroma incerta) türünden kuşların neredeyse tamamı bu adada yaşar Ayrıca Gough saztavuğu ve Gough ispinozunun tek yaşama alanıdır Ancak adaya sonradan getirilen fareler bu kuşların yumurta ve yavrularını yemektedir

Volkanik bir yapıya sahip olan ada, bir çok bilimsel araştırma için çok önemli bir alandır O bölge Güney Afrika'nın gelecek hava durmunun tahmini için önemli bir konumdadır

VİKİPEDİ

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com