Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ağlayan, buz, dağı, kan

Kan Ağlayan Buz Dağı...

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kan Ağlayan Buz Dağı...

Antartika'daki bir buz dağının ortasından gelip akan kan kırmızı suyun fotoğrafları, ilk başta pek çok kişiyi heyacanlandırdı

1950'li yılllarda ilk kez görüntülenen bu inanılmaz olayla ilgili kısa süre içerisinde pek çok hikaye anlatıldı Özellikle kilise ve papazlar beyaz buz ile kırmızı rengi incille bütünleştirip bunun bir işaret olduğunu savundular

Bu ilginç olayın sırrı uzun süre çözülemediBilimadamları bölgede yaptıkları çalışmalardan sonra işin sırrını çözdü ancak bu kez bir başka sır ortaya çıktıTuzlu olan bu kan kırmızı suyun ilk başta buzulun hemen altında yer alan demiroksitlerden olduğu sanıldı

Sudan alınan örneklerden sonra çok çarpıcı bir başka bulguya ulaşıldı Dev buz dağının altında bir göl bulunuyorduYaşamın karmaşık formları deniz suyu ile birlikte buzların altında kaldı Burada oluşan gölde bulunan deniz yosunlarına bağlı yaşayan mikro organizmalar oluştuBu mikro organizmalar, milyonlarca yıl buzun altında güneş ışığı olmadan yaşamlarını sürdürdüLaboratuvarlarda bu mikro organizmaları tespit eden bilimadamları, buzun altında bulunan göle kırmızı bir renk verdiğini ve özellikle havaların ısınmasıyla birlikte bu kırmızı renkli göl suyunun buz kütlesinden denize sızdığını belirledi

İşte bu olayın çözülmesi ikinci bir muammayı ortaya çıkardı Bu mikro organizmalar milyonlarca yıl güneş görmeden buz kütlesi altında yaşamlarını nasıl sürdürdüler?

Şimdi bilimadamları bunun cevabını arıyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com