Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
avernus, gölü

Avernus Gölü...

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Avernus Gölü...

Avernus Gölü (İtalyancası Lago d'Averno) Güney İtalya'nın Campania bölgesinde Pozzuoli'nin 4 km (25 mil)kuzeybatısında yer alan bir krater gölüdür Campi Flegrei adıyla bilinen volkanik bölgenin hemen yanındadır ve geniş Campanian volkanik yayının bir parçasını teşkil eder Göl daireseldir, çapı 2 km (1 mil)dir, derinliği ise 60 m (213 ft)dir

Etimoloji

Yunanca "kuşsuz" anlamına gelen ?????? (orijinali ???????) kelimesinden ismini alır Gerçekte deKamerun'daki Nyos Gölü'nün trajik örneğinde de görüldüğü gibi krater göllerinden ölümcül dumanlar çıkabilmektedir

Mitolojik ve tarihsel önemi

Antik Roma'da gölün özel bir önemi vardır Zira inanışa göre Hades'e, yani yer altı dünyasına bu gölden girilir Avernus kelimesi Romalı yazarlar tarafından yer altı dünyasıyla eş anlamlı kullanılırdı

Virgil'in Aeneid adlı eserinde, Aeneas yer altı dünyasına gölün yakınındaki bir mağaradan iner

Gölün tehlikelerine rağmen Romalılar göl sahillerinde yerleşmişler, villalar ve üzüm bağları tesis etmişlerdir Gölün ilahi kişileştirmesi deus Avernustur ve göl kenarındaki tapınaklarda kendisine ibadet edilir Gölün doğu kıyısında büyük bir Roma Hamamı inşa edilmiştir

MÖ 37 yılında Romalı general Marcus Vipsanius Agrippa gölü Julius Caesar'ın adına itafen Portus Julius adında donanma üssüne çevirmiştir Avernus Gölü, Lucrinus Lacus) adındaki yakındaki bir göle bir kanalla bağlıdır Ayrıca gölün kıyısı bir yunan kolonisi olan Cumae'ye Cocceio'nun Mağarası (İtalyancası Grotta di Cocceio) adıyla bilinen 1 km (06 mil) uzunluğunda bir yer altı geçidiyle bağlıdır

Bu yer altı geçidi gemilerin geçmesi için uygun genişliktedir Bu geçit dünyanın ilk ana yol tünelidir ve 1940'lara kadar kullanılmıştır

Göle İtalyan coğrafyacılar Lago di Tripergola adını vermişlerdir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com