![]() |
Bilge Kağanın Gençlige Hitabesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bilge Kağanın Gençlige Hitabesi![]() Ey Türk Milleti! Ben senin için Çin’den yazıcılar getirttim, taşlar diktirdim ![]() ![]() ![]() Ey Millet! Diline sahip çık! Senin dinin de tarihin de dilinin içinde saklıdır! Dil deyip geçme! Ben sana sadece Çinlilerden uzak dur demedim, seni kendine yabancılaştıran her şeyden uzak dur dedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ey Türk milleti! Ey Araplarla zencileri karıştıran milletim! Arap başka zenci başkadır ![]() ![]() Ey Millet! Şark meselesini sen unuttun ama Batı unutmadı ![]() ![]() Ey Milletim! Yerlere tükürme! Orta Asya steplerinde, kırlarında yaşamıyorsun, şehirde yaşıyorsun artık ![]() Bir şey olmaz deme ey Milletim! Küçük şey yoktur! Her şey mümkündür her şey olur ![]() Ey Milletim! Din başka iman başka, cin başka şeytan başkadır ![]() Ey Millet! İster yaya ol ister sipahi! İster ata bin ister arabaya! Yolun ortasından yürüme! Sağdan git! ![]() Ey Millet! Senin yükseklik kompleksin de çekilmez aşağılık kompleksin de ![]() Ey Türk milleti! Küfretme! Sen samimiyet adına edilen küfre gülersin, moralin bozuk oldu mu lan dediler diye adam vurursun! Sakın küfretme ey milletim! Ey Türk Milleti! İsraf etme! Tutumlu ol! Tutumlu ol demişsem sadece lüzumsuzsa söndür anlama! Ey Yükselen Yeni Nesil! Her kızla gezersin, ama evleneceğin zaman el değmemiş birini ararsın ![]() ![]() ![]() ![]() Ey Yükselen Yeni Nesil! O kadar yükseldin ki eşini seçmek için televizyonlara çıkar oldun ![]() ![]() ![]() Ey Yükselen Yeni Nesil! En büyük kariyer Müslümanlıktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şöhret kariyer değildir ey milletim! Şöhret afettir! Para afettir! Ey yükselen yeni nesil! Ey internet nesli! Uykusunu alamamış yeni insan tipi, Allah’tan korkmazsın; fobilerin vardır; Allah’ı sevmezsin hobilerin vardır! Ben sana ne diyem? Ey Milletimin Yükselen Nesli! Küçük Prensi kıyafetinden dolayı ülkesinden kovan torunlarım hey! Deden çarık giyerdi, bunları unuttun mu? Nenen burnunun ucunu göstermezdi ![]() Ey torunum! Ben nice insanlar gördüm ki üstünde elbise yoktu; nice elbiseler gördüm ki içinde insan yoktu, diye kaç defa söyledim sana ![]() Ey çalışmadan, bilmeden sınıf geçen nesil! Çalış, öğren, bil, yap! Çalışmadan sınıf geçersen çalışmadan para kazanmak da istersin sen! Çalışmadan kazanılan para faizdir, tefeciliktir, hırsızlıktır, rüşvettir yavrum! Onlardan sana fayda gelmez ![]() Ey Yükselen Yeni Nesil! Cahiliyye Arapları kızım cinsel nesne olmasın diye onu diri diri toprağa gömerdi, Sen onları da geçtin ![]() Ey Yeni Nesil! Beraber izlediği filmi arkadaşına anlatan ey neslim hey! Kaçıncı kez izledin bu filmi! Daha kaç kez izleyeceksin? Sana ne diyem? Felaket gelmeden başına söz dinlemezsin ![]() Siz benim neslim olamazsınız! Hayır! Ben böyle bir miras bırakmadım size! Ey yükselen yeni nesil! Yükseldikçe alçaldın, yeter artık, yükselme! Biraz da alçal ![]() DÜNYA BİZİM Kamil Yeşil Teşekkürler ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bilge Kağanın Gençlige HitabesiNe kadar anlamli ve bilgelik dolu zaten Bilge Kaan dan baska turlusude beklenemezdi! Bu Ataturk un genclige hitabesi zaten caga uygun falan degil cikarilim kitaplardan okularin duvarlarindan yerine bunu asalim cuk oturur bu, zaten Ataturk meger hicbirsey yapmamis Anadolu yu dusmandan Vahdettin temizlemis, biz yazik Vahdettinin hakini yemisiz bunca senelerdir, cok ayip ettik bence buyuk kazanlarda helvalar pisirip dagitalim yurdun her tarafindada ruhu sad olsun padisahimiz efendimizin! Ordu da fazla oluyor bole Ataturk Laiklik falan onuda lagvedelim yerine Nizami Cedit ordusu kurulsun aninda her derdimiz cozulur en buyuk sorunuz basortusu sorunu zaten biz bu yuklaridakileri uygulayalim ordu lagvedilir edilmez Gulhane Askeri Tip Akademisi varya hani bu Emine Erdogani iceri almadilardi Nejat Uygur a hasta ziyaretine gitiydi hani iste o esnada kiz imam hatip okulu donusturelim gorsunler bakalim dunya kac bucak ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bilge Kağanın Gençlige Hitabesimuxa Nickli Üyeden Alıntı Ey Türk Milleti! Ben senin için Çin’den yazıcılar getirttim, taşlar diktirdim ![]() ![]() ![]() Ey Millet! Diline sahip çık! Senin dinin de tarihin de dilinin içinde saklıdır! Dil deyip geçme! Ben sana sadece Çinlilerden uzak dur demedim, seni kendine yabancılaştıran her şeyden uzak dur dedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ey Türk milleti! Ey Araplarla zencileri karıştıran milletim! Arap başka zenci başkadır ![]() ![]() Ey Millet! Şark meselesini sen unuttun ama Batı unutmadı ![]() ![]() Ey Milletim! Yerlere tükürme! Orta Asya steplerinde, kırlarında yaşamıyorsun, şehirde yaşıyorsun artık ![]() Bir şey olmaz deme ey Milletim! Küçük şey yoktur! Her şey mümkündür her şey olur ![]() Ey Milletim! Din başka iman başka, cin başka şeytan başkadır ![]() Ey Millet! İster yaya ol ister sipahi! İster ata bin ister arabaya! Yolun ortasından yürüme! Sağdan git! Ey Millet! Senin yükseklik kompleksin de çekilmez aşağılık kompleksin de ![]() Ey Türk milleti! Küfretme! Sen samimiyet adına edilen küfre gülersin, moralin bozuk oldu mu lan dediler diye adam vurursun! Sakın küfretme ey milletim! Ey Türk Milleti! İsraf etme! Tutumlu ol! Tutumlu ol demişsem sadece lüzumsuzsa söndür anlama! Ey Yükselen Yeni Nesil! Her kızla gezersin, ama evleneceğin zaman el değmemiş birini ararsın ![]() ![]() ![]() ![]() Ey Yükselen Yeni Nesil! O kadar yükseldin ki eşini seçmek için televizyonlara çıkar oldun ![]() ![]() ![]() Ey Yükselen Yeni Nesil! En büyük kariyer Müslümanlıktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şöhret kariyer değildir ey milletim! Şöhret afettir! Para afettir! Ey yükselen yeni nesil! Ey internet nesli! Uykusunu alamamış yeni insan tipi, Allah’tan korkmazsın; fobilerin vardır; Allah’ı sevmezsin hobilerin vardır! Ben sana ne diyem? Ey Milletimin Yükselen Nesli! Küçük Prensi kıyafetinden dolayı ülkesinden kovan torunlarım hey! Deden çarık giyerdi, bunları unuttun mu? Nenen burnunun ucunu göstermezdi ![]() Ey torunum! Ben nice insanlar gördüm ki üstünde elbise yoktu; nice elbiseler gördüm ki içinde insan yoktu, diye kaç defa söyledim sana ![]() Ey çalışmadan, bilmeden sınıf geçen nesil! Çalış, öğren, bil, yap! Çalışmadan sınıf geçersen çalışmadan para kazanmak da istersin sen! Çalışmadan kazanılan para faizdir, tefeciliktir, hırsızlıktır, rüşvettir yavrum! Onlardan sana fayda gelmez ![]() Ey Yükselen Yeni Nesil! Cahiliyye Arapları kızım cinsel nesne olmasın diye onu diri diri toprağa gömerdi, Sen onları da geçtin ![]() Ey Yeni Nesil! Beraber izlediği filmi arkadaşına anlatan ey neslim hey! Kaçıncı kez izledin bu filmi! Daha kaç kez izleyeceksin? Sana ne diyem? Felaket gelmeden başına söz dinlemezsin ![]() Siz benim neslim olamazsınız! Hayır! Ben böyle bir miras bırakmadım size! Ey yükselen yeni nesil! Yükseldikçe alçaldın, yeter artık, yükselme! Biraz da alçal ![]() DÜNYA BİZİM Kamil Yeşil Teşekkürler ![]() ![]() Alıntıdır ![]() ![]() Alıntı yaptığınız kişi neye istinaden yazmış bilmiyorum ama başlığı Bilge kağan'ın hitabesi diye yazıldığı için içerik ile başlık çelişiyor ![]() ![]() ![]() ![]() --- Sonraki mesaj --- chemical Nickli Üyeden Alıntı Ne kadar anlamli ve bilgelik dolu zaten Bilge Kaan dan baska turlusude beklenemezdi! Bu Ataturk un genclige hitabesi zaten caga uygun falan degil cikarilim kitaplardan okularin duvarlarindan yerine bunu asalim cuk oturur bu, zaten Ataturk meger hicbirsey yapmamis Anadolu yu dusmandan Vahdettin temizlemis, biz yazik Vahdettinin hakini yemisiz bunca senelerdir, cok ayip ettik bence buyuk kazanlarda helvalar pisirip dagitalim yurdun her tarafindada ruhu sad olsun padisahimiz efendimizin! Ordu da fazla oluyor bole Ataturk Laiklik falan onuda lagvedelim yerine Nizami Cedit ordusu kurulsun aninda her derdimiz cozulur en buyuk sorunuz basortusu sorunu zaten biz bu yuklaridakileri uygulayalim ordu lagvedilir edilmez Gulhane Askeri Tip Akademisi varya hani bu Emine Erdogani iceri almadilardi Nejat Uygur a hasta ziyaretine gitiydi hani iste o esnada kiz imam hatip okulu donusturelim gorsunler bakalim dunya kac bucak ![]() Konuyu nereden nereye getirmişsiniz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bilge Kağanın Gençlige Hitabesichemical Nickli Üyeden Alıntı Ne kadar anlamli ve bilgelik dolu zaten Bilge Kaan dan baska turlusude beklenemezdi! Bu Ataturk un genclige hitabesi zaten caga uygun falan degil cikarilim kitaplardan okularin duvarlarindan yerine bunu asalim cuk oturur bu, zaten Ataturk meger hicbirsey yapmamis Anadolu yu dusmandan Vahdettin temizlemis, biz yazik Vahdettinin hakini yemisiz bunca senelerdir, cok ayip ettik bence buyuk kazanlarda helvalar pisirip dagitalim yurdun her tarafindada ruhu sad olsun padisahimiz efendimizin! Ordu da fazla oluyor bole Ataturk Laiklik falan onuda lagvedelim yerine Nizami Cedit ordusu kurulsun aninda her derdimiz cozulur en buyuk sorunuz basortusu sorunu zaten biz bu yuklaridakileri uygulayalim ordu lagvedilir edilmez Gulhane Askeri Tip Akademisi varya hani bu Emine Erdogani iceri almadilardi Nejat Uygur a hasta ziyaretine gitiydi hani iste o esnada kiz imam hatip okulu donusturelim gorsunler bakalim dunya kac bucak ![]() Sayın Arkadaşım konulara girip yorum yapıncada bize neden karıştırıosunuz deniliyor gerçi gnani saolsun sana cevabını vermiş ama bir iki kelimede ben yazayım sana ; birkere Sultan Vahdettin Hakkında ne kadar bilgilisin şunu düşünmen lazım ya aynı şeyleri Atatürk için yazsaydılar ne yapardın ![]() ![]() ![]() ![]() itiraz ederdin değilmi doğal olarak ,demekki tek taraflı bakmamak lazım ,birkere şunu neden düşünmezsiniz Vahdettinin ecdadı 600 küsür sene dünyaya hükmetti bu insan nasıl olurda karalanır anlamadım kendisi sürgün edilmiştir suçu nedir ![]() ![]() ![]() ![]() ve her olayı bir ucundan tutup Türklüğe ve siyasete dayandırma çabaları nedendir acaba bence konuları iyi analiz etmek lazım ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bilge Kağanın Gençlige HitabesiBilge Kagan yasasaydi boyle bir hitabe yazmazdi ![]() ![]() ![]() Uyduran iyi uydurmus Bilge Kagan i ekmeis ki yaptigi arap milliyetciligini gizlesin seni gidi uyanik seni ![]() Turk'un Turk'ten baska dostu yoktur ![]() Atasozu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ne samin sekeri ne arapin yuzu ![]() Atasozu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Haybeye soylenmedi bu sozler atalarim tarafindan ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|