Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilge, genclige, hitabesi, kağanın

Bilge Kağanın Gençlige Hitabesi

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ey Türk Milleti!

Ben senin için Çin’den yazıcılar getirttim, taşlar diktirdim Bunu şunun için yaptım ki tarihini unutmayasın Yaz ey Türk, yaz! Unutmam deme, unutursun, unutursun

Ey Millet!

Diline sahip çık! Senin dinin de tarihin de dilinin içinde saklıdır! Dil deyip geçme! Ben sana sadece Çinlilerden uzak dur demedim, seni kendine yabancılaştıran her şeyden uzak dur dedim Çin, yabancıdan mecazdır bunu iyi anla Zamanın Çin’i İngiltere’dir, Amerika’dır, yani ki Batı’dır Batı’nın ipeği yumuşak, sözü tatlıdır Onun bütün derdi seni kimliğinden uzaklaştırmak, Hıristiyanlaştırmaktır

Ey Türk milleti!

Ey Araplarla zencileri karıştıran milletim!

Arap başka zenci başkadır İslam’dan sonra her iki millet de soyda ve dinde kardeşindir Beni arkadan vurdular lafını bırak; gözünü şu anda seni ortadan kaldırmaya çalışanlara dik!

Ey Millet!

Şark meselesini sen unuttun ama Batı unutmadı Sen ne çabuk unutkan oldun ey Millet! Düşmanlarını ne çabuk unuttun! Senin “Yada Taşı”n dinindir, Kur’an’ındır ey millet! Ona sımsıkı sarıldıkça ne İngiltere yenebilir seni ne Amerika ne İsrail

Ey Milletim!

Yerlere tükürme! Orta Asya steplerinde, kırlarında yaşamıyorsun, şehirde yaşıyorsun artık

Bir şey olmaz deme ey Milletim! Küçük şey yoktur! Her şey mümkündür her şey olur Hiçbir şeyi küçük görme!

Ey Milletim!

Din başka iman başka, cin başka şeytan başkadır

Ey Millet!

İster yaya ol ister sipahi! İster ata bin ister arabaya! Yolun ortasından yürüme!

Sağdan git!

Ey Millet!

Senin yükseklik kompleksin de çekilmez aşağılık kompleksin de En iyisi bütün komplekslerinden sıyrıl!

Ey Türk milleti!

Küfretme! Sen samimiyet adına edilen küfre gülersin, moralin bozuk oldu mu lan dediler diye adam vurursun! Sakın küfretme ey milletim!

Ey Türk Milleti!

İsraf etme! Tutumlu ol! Tutumlu ol demişsem sadece lüzumsuzsa söndür anlama!

Ey Yükselen Yeni Nesil!

Her kızla gezersin, ama evleneceğin zaman el değmemiş birini ararsın Ara ki bulasın! Sen var ya, birlikte olduğun kız arkadaşının görüntülerini internette yayımlarsın Anneni sevgiline öldürtürsün sen Babanı kendin boğarsın

Ey Yükselen Yeni Nesil!

O kadar yükseldin ki eşini seçmek için televizyonlara çıkar oldun Evlenme vaadiyle aldığın kızı randevuevlerine sattın Cinnet geçirip, karını, kızını, oğlunu öldürüp intihar edeceğin günler yakındır Vah sana!

Ey Yükselen Yeni Nesil!

En büyük kariyer Müslümanlıktır Para değil Ben onu Orta Asya’da bıraktım Eğer kariyer yapacaksan işte sana hedef Müslümanlık kariyerlerin en önemlisidir Kariyerin olmuş, Türk kalmamışsın ne yazar!

Şöhret kariyer değildir ey milletim! Şöhret afettir! Para afettir!

Ey yükselen yeni nesil!

Ey internet nesli!

Uykusunu alamamış yeni insan tipi, Allah’tan korkmazsın; fobilerin vardır; Allah’ı sevmezsin hobilerin vardır! Ben sana ne diyem?

Ey Milletimin Yükselen Nesli!

Küçük Prensi kıyafetinden dolayı ülkesinden kovan torunlarım hey!

Deden çarık giyerdi, bunları unuttun mu?

Nenen burnunun ucunu göstermezdi

Ey torunum! Ben nice insanlar gördüm ki üstünde elbise yoktu; nice elbiseler gördüm ki içinde insan yoktu, diye kaç defa söyledim sana Daha kaç defa söyleyeceğim?

Ey çalışmadan, bilmeden sınıf geçen nesil! Çalış, öğren, bil, yap! Çalışmadan sınıf geçersen çalışmadan para kazanmak da istersin sen! Çalışmadan kazanılan para faizdir, tefeciliktir, hırsızlıktır, rüşvettir yavrum! Onlardan sana fayda gelmez

Ey Yükselen Yeni Nesil!

Cahiliyye Arapları kızım cinsel nesne olmasın diye onu diri diri toprağa gömerdi, Sen onları da geçtin Kendi ırzının düşmanı oldun! Yazık sana!

Ey Yeni Nesil!

Beraber izlediği filmi arkadaşına anlatan ey neslim hey!

Kaçıncı kez izledin bu filmi! Daha kaç kez izleyeceksin?

Sana ne diyem? Felaket gelmeden başına söz dinlemezsin Felaketten sonra da sözün değeri kalmaz!

Siz benim neslim olamazsınız! Hayır! Ben böyle bir miras bırakmadım size!

Ey yükselen yeni nesil!

Yükseldikçe alçaldın, yeter artık, yükselme!

Biraz da alçal

DÜNYA BİZİM
Kamil Yeşil
Teşekkürler

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-16-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Ne kadar anlamli ve bilgelik dolu zaten Bilge Kaan dan baska turlusude beklenemezdi! Bu Ataturk un genclige hitabesi zaten caga uygun falan degil cikarilim kitaplardan okularin duvarlarindan yerine bunu asalim cuk oturur bu, zaten Ataturk meger hicbirsey yapmamis Anadolu yu dusmandan Vahdettin temizlemis, biz yazik Vahdettinin hakini yemisiz bunca senelerdir, cok ayip ettik bence buyuk kazanlarda helvalar pisirip dagitalim yurdun her tarafindada ruhu sad olsun padisahimiz efendimizin! Ordu da fazla oluyor bole Ataturk Laiklik falan onuda lagvedelim yerine Nizami Cedit ordusu kurulsun aninda her derdimiz cozulur en buyuk sorunuz basortusu sorunu zaten biz bu yuklaridakileri uygulayalim ordu lagvedilir edilmez Gulhane Askeri Tip Akademisi varya hani bu Emine Erdogani iceri almadilardi Nejat Uygur a hasta ziyaretine gitiydi hani iste o esnada kiz imam hatip okulu donusturelim gorsunler bakalim dunya kac bucak
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-16-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

muxa Nickli Üyeden Alıntı

Ey Türk Milleti!

Ben senin için Çin’den yazıcılar getirttim, taşlar diktirdim Bunu şunun için yaptım ki tarihini unutmayasın Yaz ey Türk, yaz! Unutmam deme, unutursun, unutursun

Ey Millet!

Diline sahip çık! Senin dinin de tarihin de dilinin içinde saklıdır! Dil deyip geçme! Ben sana sadece Çinlilerden uzak dur demedim, seni kendine yabancılaştıran her şeyden uzak dur dedim Çin, yabancıdan mecazdır bunu iyi anla Zamanın Çin’i İngiltere’dir, Amerika’dır, yani ki Batı’dır Batı’nın ipeği yumuşak, sözü tatlıdır Onun bütün derdi seni kimliğinden uzaklaştırmak, Hıristiyanlaştırmaktır

Ey Türk milleti!

Ey Araplarla zencileri karıştıran milletim!

Arap başka zenci başkadır İslam’dan sonra her iki millet de soyda ve dinde kardeşindir Beni arkadan vurdular lafını bırak; gözünü şu anda seni ortadan kaldırmaya çalışanlara dik!

Ey Millet!

Şark meselesini sen unuttun ama Batı unutmadı Sen ne çabuk unutkan oldun ey Millet! Düşmanlarını ne çabuk unuttun! Senin “Yada Taşı”n dinindir, Kur’an’ındır ey millet! Ona sımsıkı sarıldıkça ne İngiltere yenebilir seni ne Amerika ne İsrail

Ey Milletim!

Yerlere tükürme! Orta Asya steplerinde, kırlarında yaşamıyorsun, şehirde yaşıyorsun artık

Bir şey olmaz deme ey Milletim! Küçük şey yoktur! Her şey mümkündür her şey olur Hiçbir şeyi küçük görme!

Ey Milletim!

Din başka iman başka, cin başka şeytan başkadır

Ey Millet!

İster yaya ol ister sipahi! İster ata bin ister arabaya! Yolun ortasından yürüme!

Sağdan git!

Ey Millet!

Senin yükseklik kompleksin de çekilmez aşağılık kompleksin de En iyisi bütün komplekslerinden sıyrıl!

Ey Türk milleti!

Küfretme! Sen samimiyet adına edilen küfre gülersin, moralin bozuk oldu mu lan dediler diye adam vurursun! Sakın küfretme ey milletim!

Ey Türk Milleti!

İsraf etme! Tutumlu ol! Tutumlu ol demişsem sadece lüzumsuzsa söndür anlama!

Ey Yükselen Yeni Nesil!

Her kızla gezersin, ama evleneceğin zaman el değmemiş birini ararsın Ara ki bulasın! Sen var ya, birlikte olduğun kız arkadaşının görüntülerini internette yayımlarsın Anneni sevgiline öldürtürsün sen Babanı kendin boğarsın

Ey Yükselen Yeni Nesil!

O kadar yükseldin ki eşini seçmek için televizyonlara çıkar oldun Evlenme vaadiyle aldığın kızı randevuevlerine sattın Cinnet geçirip, karını, kızını, oğlunu öldürüp intihar edeceğin günler yakındır Vah sana!

Ey Yükselen Yeni Nesil!

En büyük kariyer Müslümanlıktır Para değil Ben onu Orta Asya’da bıraktım Eğer kariyer yapacaksan işte sana hedef Müslümanlık kariyerlerin en önemlisidir Kariyerin olmuş, Türk kalmamışsın ne yazar!

Şöhret kariyer değildir ey milletim! Şöhret afettir! Para afettir!

Ey yükselen yeni nesil!

Ey internet nesli!

Uykusunu alamamış yeni insan tipi, Allah’tan korkmazsın; fobilerin vardır; Allah’ı sevmezsin hobilerin vardır! Ben sana ne diyem?

Ey Milletimin Yükselen Nesli!

Küçük Prensi kıyafetinden dolayı ülkesinden kovan torunlarım hey!

Deden çarık giyerdi, bunları unuttun mu?

Nenen burnunun ucunu göstermezdi

Ey torunum! Ben nice insanlar gördüm ki üstünde elbise yoktu; nice elbiseler gördüm ki içinde insan yoktu, diye kaç defa söyledim sana Daha kaç defa söyleyeceğim?

Ey çalışmadan, bilmeden sınıf geçen nesil! Çalış, öğren, bil, yap! Çalışmadan sınıf geçersen çalışmadan para kazanmak da istersin sen! Çalışmadan kazanılan para faizdir, tefeciliktir, hırsızlıktır, rüşvettir yavrum! Onlardan sana fayda gelmez

Ey Yükselen Yeni Nesil!

Cahiliyye Arapları kızım cinsel nesne olmasın diye onu diri diri toprağa gömerdi, Sen onları da geçtin Kendi ırzının düşmanı oldun! Yazık sana!

Ey Yeni Nesil!

Beraber izlediği filmi arkadaşına anlatan ey neslim hey!

Kaçıncı kez izledin bu filmi! Daha kaç kez izleyeceksin?

Sana ne diyem? Felaket gelmeden başına söz dinlemezsin Felaketten sonra da sözün değeri kalmaz!

Siz benim neslim olamazsınız! Hayır! Ben böyle bir miras bırakmadım size!

Ey yükselen yeni nesil!

Yükseldikçe alçaldın, yeter artık, yükselme!

Biraz da alçal

DÜNYA BİZİM
Kamil Yeşil
Teşekkürler
Alıntıdır

Alıntı yaptığınız kişi neye istinaden yazmış bilmiyorum ama başlığı Bilge kağan'ın hitabesi diye yazıldığı için içerik ile başlık çelişiyor O zamanlarda ne ingiltere kurulmuştu nede amerika keşfedilmişti Araya internet nesli falanda eklenmiş Sanırım bu modifiye bir hitabe

--- Sonraki mesaj ---

chemical Nickli Üyeden Alıntı

Ne kadar anlamli ve bilgelik dolu zaten Bilge Kaan dan baska turlusude beklenemezdi! Bu Ataturk un genclige hitabesi zaten caga uygun falan degil cikarilim kitaplardan okularin duvarlarindan yerine bunu asalim cuk oturur bu, zaten Ataturk meger hicbirsey yapmamis Anadolu yu dusmandan Vahdettin temizlemis, biz yazik Vahdettinin hakini yemisiz bunca senelerdir, cok ayip ettik bence buyuk kazanlarda helvalar pisirip dagitalim yurdun her tarafindada ruhu sad olsun padisahimiz efendimizin! Ordu da fazla oluyor bole Ataturk Laiklik falan onuda lagvedelim yerine Nizami Cedit ordusu kurulsun aninda her derdimiz cozulur en buyuk sorunuz basortusu sorunu zaten biz bu yuklaridakileri uygulayalim ordu lagvedilir edilmez Gulhane Askeri Tip Akademisi varya hani bu Emine Erdogani iceri almadilardi Nejat Uygur a hasta ziyaretine gitiydi hani iste o esnada kiz imam hatip okulu donusturelim gorsunler bakalim dunya kac bucak

Konuyu nereden nereye getirmişsiniz Ve yazdıklarınızda pek mantıklı değil Vahdettin destek olmasaydı kimin gemisiyle kimin fermanıyla Atatürk gidip halkı organize edecekti Hadi diyelim İstanbuldan çıkmayı başardı halkıda organize etti bu başarı sadece Atatürkünmü yoksa aynı zamanda Türk milletininmi? Peki bu organizasyonun başı Atatürk olabiliyorda onu yönlendiren nasıl Vahdettin olamıyor? Bu konuda bir sürü resmi belge ve deliller var iken siz neye istinaden böyle konuşuyorsunuz merak ettim doğrusu?

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-16-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

chemical Nickli Üyeden Alıntı

Sayın Arkadaşım konulara girip yorum yapıncada bize neden karıştırıosunuz deniliyor gerçi gnani saolsun sana cevabını vermiş ama bir iki kelimede ben yazayım sana ;

birkere Sultan Vahdettin Hakkında ne kadar bilgilisin şunu düşünmen lazım ya aynı şeyleri Atatürk için yazsaydılar ne yapardın?

itiraz ederdin değilmi doğal olarak ,demekki tek taraflı bakmamak lazım ,birkere şunu neden düşünmezsiniz Vahdettinin ecdadı 600 küsür sene dünyaya hükmetti bu insan nasıl olurda karalanır anlamadım kendisi sürgün edilmiştir suçu nedir?

ve her olayı bir ucundan tutup Türklüğe ve siyasete dayandırma çabaları nedendir acaba bence konuları iyi analiz etmek lazım

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-16-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi

Bilge Kagan yasasaydi boyle bir hitabe yazmazdiAraya yine arapi koymuslar aman din kardesimizUnut arapin yaptiklarini yoksa ucmaga giremezsin

Uyduran iyi uydurmus Bilge Kagan i ekmeis ki yaptigi arap milliyetciligini gizlesin seni gidi uyanik seni

Turk'un Turk'ten baska dostu yoktur

AtasozuAnlayana

Ne samin sekeri ne arapin yuzu

AtasozuAnlayana

Haybeye soylenmedi bu sozler atalarim tarafindanUmmetciler okuyunda ibret alin

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com