|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
fatih, kanuni, mehmet, sultan, süleymandan |
![]() |
Fatih Sultan Mehmet Ve Kanuni Sultan Süleyman'dan |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fatih Sultan Mehmet Ve Kanuni Sultan Süleyman'danFatih Sultan Mehmet'ten: Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman'dan Bilindiği gibi Fatih genç yaşta padişah olmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -"Eğer sen padişahsan geç ordunun başına ![]() Babası Sultan Murat başka çare bulamaz ve orduya komutanlık yapar ![]() Osman Yüksel Serdengeçti'den: Osma Yüksel'in milletvekili olduğu yıllardır ![]() -"Bu meclistekilerin yarısı eşektir!" der ve iner kürsüden ![]() Bunun üzerine meclis karışır ve herkes kendisinden sözünü geri almasını ister ![]() -"Bu meclistekilerin yarısı eşek değildir!" Kant'tan: Ünlü Alman eğitimci Emmanuel Kant'ın bir sözü: -"Her ne kadar ben inanmasam da bir tanrının var olduğunu kabul etmek gerekir ![]() Kanuni Sultan Süleyman'dan: Süleymaniye Camiinin inşaası sırasında bir ermeni usta yanlış duvar yapması sonucu Kanuni tarafından cezalandırılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -"Madem dininiz bu kadar adil hem davamdan vazgeçiyorum hem de müslüman oluyorum" Davadan sonra Kanuni kadıya: -"Eğer ben padişahım diye benim lehimde bir karar verseydin seni bu kılıcımla öldürürdüm" Kadı oturduğu minderin altından bir hançer çıkarır ve : -"Sultanım siz de eğer 'ben padişahım' diye kararıma itiraz etseydiniz ben de bu hançeri sizin kalbinize saplardım ![]() ![]() ![]() Bir Derviş: Garip dervişin biri büyük bir köşkün önünden geçerken evin 'av meraklısı ve zalim' olan beyi yardımcıları ile ava gitmek için evden çıkıyorlardır ![]() ![]() ![]() -"Sabah ava giderken karşılaştığımız o dervişi bulun çabuk! Onun yüzünden işlerim ters gitti ![]() Yardımcıları hemen dervişi bulup beyin huzuruna çıkarırlar ![]() -"Bre uğursuz adam! Senin yüzünden elimiz boş geldik! Hiçbir şey vuramadık! Tiz vurun kellesini!" Derviş beye şöyle der: -"Beyim sabah selamlaştık ![]() ![]() ![]() Kanuni Sultan Süleyman'dan: Kanuni şehzadelerini muhteşem bir törenle sünnet ettirir ![]() ![]() ![]() -"Söyle bakalım İbrahim Paşa ![]() -"Elbette benimki sultanım" Kanuni şaşırır ![]() ![]() -"Benim oğlanın düğününe koskoca cihan padişahı davetliydi ve geldi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|