Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
carlosa, fermanı, kanuni, kral, sultan, süleymanın

Kanuni Sultan Süleyman'ın Kral Carlos'a Fermanı

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kanuni Sultan Süleyman'ın Kral Carlos'a Fermanı

Ben ki,

Sultanlar sultanı, Akdeniz’in ve Karadeniz’in, Rumeli’nin, Anadolu’nun, Karaman’ın, Erzurum'un, Diyarbakır'ın, Kürdistan'ın, Luristan'ın, Acem’in, Mısır ve Şam’ın, Halep'in, Kudüs'ün ve bütün Arabistan vilayetlerinin, Bağdat, Basra, Yemen memleketlerinin, Kırım ve Macar tahtına ait yerlerin ve daha kılıcımızla alınmış nice ülkelerin padişahı Sultan Süleyman Şah’ım

Sen ki,

İspanya vilayetinin kralı Karlo (Carlo, Carlos)’sun

Yüce kapımıza sen ve kardeşin ayrı ayrı mektuplar gönderip bize dokunmayın diye ricada bulunmuşsunuz Merhamet ederek size 5 yıl süreyle dokunmamak üzere eman (aman) verdik Ancak bir şartla: Bu sürede benim topraklarıma 'kuruda veya yaştan bir sebeple' saldırmayacaksınız Korumam altında bulunan Fransa Kralı ve Venedik Doçu'na da dokunmayacaksınız Mutluluk dağıtan kapımız daime size açıktır Ne zaman isterseniz başvurabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com