Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
balkan, birliği

Balkan Birliği...

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Balkan Birliği...

Balkan Birliği Bulgaristan Krallığı, Sırbistan Krallığı, Yunanistan Krallığı ve Karadağ Krallığı'ndan oluşan grubun Osmanlı Devleti'ne karşı Balkan Savaşları sırasında kurduğu birliktir Grubun kurucusu Sırbistan başbakanı Milovan Milovanovi?'tir

Osmanlı Devleti'nin Afrika kıtasında son parçası olan Trablusgarp ve Bingazi'yi ele geçirmek için saldıran İtalya'nın Bulgaristan Krallığı'nı, Rusya'nın da Balkan devletlerini Osmanlı Devleti'ne karşı desteklemesi üzerine 13 Mart 1912 yılında Bulgaristan Krallığı ve Sırbistan Krallığı tarafından birlik kuruldu Daha sonra Yunanistan Krallığı ve Karadağ Krallığı da birliğe katıldı Birliğin ana hedefi Osmanlı Devleti'nin Rumeli topraklarını paylaşmaktı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com