Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
antioksidanlar, etkilerine, hücrelerinizi, karşı, koruyan, radikallerin, serbest

Hücrelerinizi Serbest Radikallerin Etkilerine Karşı Koruyan Antioksidanlar...

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hücrelerinizi Serbest Radikallerin Etkilerine Karşı Koruyan Antioksidanlar...



Hücrelerinizi serbest radikallerin etkilerine karşı koruyan antioksidanlar sağlığınız için oldukça önemlidir

Serbest radikaller ise kirli hava, sigara dumanı, güneş ışınları, petrokimya ürünleri, bazı ilaçlar, bozulmuş gıdalar ve bazı yiyeceklerde bulunan bileşiklerdir Bunlar nefes aldığımızda, yemek yediğimizde bile vücudumuza giriyorlar ve sağlığımızı bozuyorlar Hücrelere zarar veren serbest radikaller kalp hastalığı, kanser ve diğer ciddi hastalıklarda önemli rol oynuyorlar Araştırmalar antioksidan bakımından zengin gıdalar ile beslenmenin kanser, kardiyovasküler hastalık, Parkinson's ve Alzheimer's gibi hastalıkların riskini düşürdüğünü gösterdi

Mayo Clinic'te yer alan habere göre, antioksidan bakımından zengin olan gıdalar liflidir, bunların doymuş yağ oranı ve kolesterolü düşüktür, ayrıca iyi birer vitamin ve mineral kaynağıdır Peki bol miktarda antioksidan içeren gıdalar hangileridir?

Kırmızı meyveler: Bu meyvelerde bol miktarda antioksidan bulunuyor Yaban mersini, çilek, böğürtlen, ahududu, kızılcık gibi tüm berry (çilek) meyvesi türleri en fazla antioksidan içeren meyveler arasında yer alıyor

Armut, elma ya da erik: Kabuklarıyla yenmesi halinde armut, erik ve birçok elma çeşidinde de çok fazla antioksidan bulunuyor Ayrıca vişne ve portakal da antioksidan bakımından iyi birer kaynaktır

Sebzeleri unutmayın: Enginar, kırmızı lahana, kırmızı yapraklı marul, antioksidan bakımından zengin olan sebzelerin en üst sırasında yer alıyor Diğer seçenekler arasında da kuşkonmaz ile brokoli bulunuyor

Patates: Kabuklarıyla birlikte pişirilen yer elması ve kırmızımsı kahverengi patates de iyi birer antioksidan kaynağıdır Kırmızı ve beyaz patateste daha az antioksidan bulunuyor

Kabuklu kuru yemişler: Ceviz, Pekan cevizi, fındık, badem ve fıstık da en fazla antioksidan içeren kuru yemişler arasında bulunuyor Aynı zamanda fasulye, börülce, edamame ve mercimek gibi baklagiller de bol bol antioksidan içeriyor

Ayrıca sağlığınızı nar suyu gibi antioksidan bakımından zengin meyve suları ile güçlendirin Bunun yanında antioksidan desteği için bir parça çikolata da yiyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.