![]() |
Kafeinin Bilinmeyen Yararları.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kafeinin Bilinmeyen Yararları..Kafeine dair 11 Eylül 2011 Kafein aslında birçok bitkide bulunan metilksantin adı verilen bir bileşik türüne ait doğal bir maddedir ![]() ![]() ![]() Çay ve kahve tüketimi yıllardır sosyal bir etkinlik olarak tüketilmiştir ve araştırmalar özellikle kahve tüketiminin giderek arttığı yönünde ![]() ![]() ![]() Kafeinin olumlu etkileri neler? Astım hastalığında etkili Kafeinin uyarıcı etkisi nedeniyle astım hastalığında faydalı olabilmekte çünkü yapısal olarak astım tedavisinde kullanılan teofilin maddesiyle benzer özellikler göstermektedir ![]() Ağrı kesici özelliği var Kafeinin ağrı kesici ilaçlarla alındığında ilacın etkisini artırıcı özelliği bulunmaktadır ![]() Zayıflamada destek Kafeinin metabolizmayı hızlandırıcı özelliği bulunmaktadır, biz diyetisyenlerin düzenli yeşil çay tüketimini önermemiz de bu nedenden ![]() Elbette olumsuz etkileri de bulunmakta *Psikolojik hastalıkları tetikleyip, sinirlilik, depresyon, uykusuzluk gibi belirtileri olabilir ![]() *İdrar miktarını ve sıklığını artırır, vücuttan vitamin ve mineral kaybını artırabilir ![]() *Migreni tetikleyebilir ![]() *Günde 300mgr kafein alındığında vücuttan 15mgr kalsiyum kaybına neden olmaktadır ![]() *Kalp problemleri olanlarda kalp ritmini düzensizleştirip çarpıntıyı ve yüksek tansiyonu olanlarda da kısa süreli tansiyonu tetikler ![]() *Yemeklerle beraber veya yemeklerden hemen sonra tüketilmesi demir ve çinko emilimini azaltır ![]() *Mide asit salgısını artırarak gastriti tetikler ![]() milliyet |
![]() |
![]() |
|