Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çözümler, pratik

Pratik Çözümler.

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pratik Çözümler.



Belki işinize yarar kimbilir
1) Gözlügünüzün vidasi çok çabuk
çikiyorsa vidayi takmadan önce, vidanin
girecegi delige renksiz oje damlatin Vidayi öyle takin
2) Satin aldiginiz ayakkabilar ayaginizi sikiyor ise onlari bir kaç dakika
buhara tutun
3) Makasinizi bilemek istiyorsaniz, zimpara kagidi kesin
4) Halidaki sigara yaniklarindan, yanik yerler üzerinde zimpara kagidi ile
dairesel hareketler yaparak kurtulabilirsiniz
5) Mobilyalarin yerlerini degistirdiginizde halilarin üzerinde iz birakir
Bu izleri yok etmek için izlerin üzerine bir parça buz koyun ve erimesini
bekleyin Daha sonra üzerinde elektrik süpürgesini
gezdirinIzden eser kalmadigini göreceksiniz
6) Fermuarli giyeceklerinizi çamasir makinesine koymadan önce kapali olup
olmadigini kontrol edin Açiksa zedelenebilirler
7) Üst üste koydugunuz bardaklar yapisip çikmiyorsa bir legenin içerisine
koyun Üstteki bardagin içerisine buz koyup legenin içerisine
yavas yavas sicak su koyun Bardaklarin kolayca çiktigini göreceksiniz
CoolSatin aldiginiz plastik ve cam esyalarin üzerine*
yapistirilan etiketlerden kurtulmak için etiketin üzerine yemeklik
margarin sürün ve 15 dakika bekletin Bir bez ile ovalayip yikayin
Üzerinde hiç bir leke ve çizilme olusmayacaktir
9) Ütü yapmayi kolaylastirmak ve süreyi azaltmak için ütü masasinin
kilifinin altina alüminyum folyo koyun Sicagi geri yansitacagindan ütü
yapmak daha kolay olacaktir
10) Bez pabuçlarin temizlenmesi sorun oluyor ise pabuçlari bir
yastik kilifinin içerisine koyun Kilifin agzini kapayin ve çamasir
makinasinda yikayin Yeni gibi olacaklardir
11) Buz kaliplarinizi su ile doldurmadan önce bölmelere portakal,limon ve
dilediginiz meyve parçaciklari yerlestirirseniz dekoratif
buzlar elde etmis olursunuz
12) Eger ayaklariniz çok isinip sisiyorsa onlari saatlerce sicak suda
bekletmeyin, aksine kolonya ile ovalayin Bilekleriniz ve ayaklariniz
sismeyecektir
13) Eger ayaklariniz çok hassas ise, sicak havalarda sikayetleriniz
artiyorsa, her sabah bir kaç damla zeytinyagi ile ovalayin
14) Pamuklu giysilerinizin çekmemesi için ilk yikamada bir gece soguk
suyun içerisinde bekletin, sonra yikayin, çekmeyeceklerdir
15) Dirsek ve topuklarinizin sertlesmesini istemiyorsaniz, bir dilim limon
ile ovun Böylece yumusacik olacaklardir
16) Yeni bir tava satin aldiginizda ilk önce içinde bir miktar sirke
kaynatin Bu islem ilerde kizartmalarinizin tavaya yapismasini
önleyecektir

17) Cevizle dost olun Içindeki yag beyin hücreleri için çok yararlidir
Kan sekerini düsürdügü için seker hastalarina da uzmanlar tarafindan
tavsiye edilir
1Cool Duvariniza çivi çakacaginiz zaman isaretlediginiz yerin üzerine
çapraz bant yapistirin Çiviyi öyle çakin Böylece duvarin alçisini
çatlatmamis olacaksiniz
19) Kizartma yagini bir kaç kez kullanabilirsiniz Kullanilir durumda olup
olmadigini anlamak için kizgin yagin içerisine bir dilim ekmek atin
Ekmekte kara lekeler olusmuyorsa kullanabilirsiniz
20) Cevizlerin kabuklarini kolayca açabilmek için onlari bir gece tuzlu
suyun içerisinde bekletin Böylece içleri de dagilmayacaktir
21) Unlarinizin böceklenmemesi için, un kavanozunun içerisine bir adet
defne yapragi koyun
22) Firinda patates yapmadan önce , 10-15 dakika haslayin ve çatal ile
delin Daha kolay pisecektir
23) Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanin içerisine bir adet elma
koyun 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüsmesini önler
24) Kullanilmis limon kabuklarini rendeleyip seker ile karistirin
Kavanozun içerisinde buzdolabinda uzun bir süre saklayabilirsiniz Böylece
pasta yaparken elinizin altinda hazir bulunur
25) Kabarik bir omlet yapmak istiyorsaniz, bir çorba kasigi suyun
içerisine bir çay kasigi misir unu karistirinHazirladiginiz karisimi
yumurtaya ilave edin Böylece kabarik bir omlet yapmis olacaksiniz
26) Sarimsaklarinizi her zaman elinizin altinda hazir bulundurmak
istiyorsaniz kabuklarini soyduktan sonra bir kavanoza doldurup üzerine
zeytinyagi koyarak muhafaza edebilirsiniz Ayrica bu yag yemeklerinize,
salatalariniza ayri bir lezzet katacaktir
27) Peyniri kolay rendelemek için, 15 dakika buzlukta bekletin
2Cool Bisküvileriniz yumusamissa onlari birkaç dakika firinlayin
29) Çekmeceleri içini bosaltmadan temizlemek istiyorsaniz,elektri
süpürgesinin ucuna ince bir çorap geçirin
30) Firinda tavuk kizartacaginiz zaman üzerine koydugunuz baharatlardan
içine de koyun Böylece daha lezzetli olur
31) Domates salçaniz çok eksi ise içerisine bir havuç rendeleyin Havuç,
salçanizi (sosunuzu) tatlandiracaktir
32) Mantarlarin daha lezzetli olmasi için pisirmeden önce üzerlerine biraz
tuz ve limon suyu koyun, 5 dakika bekletin Daha sonra pisirin
33) Firinda tavuk kizartacaginiz zaman bir limonu ikiye bölün, yarisini
tavugun üzerine bastirarak iyice sürün Diger yarisini ise tavugun
içerisine yerlestirin Tavugunuz nar gibi kizaracaktir
34) 2 Çorba kasigi yogurdu, sulandirilmis 1 çorba kasigi salçayi ve
birazda zeytinyagini derin bir kabin içerisinde karistirinFirina koymadan
önce tavugun her tarafina sürün Çok daha
lezzetli olacaktir
35) Hazirladiginiz kekin ortasina malzeme koyacaginiz zaman biçak ile
kesmenize gerek yok Dikis ipligini kekin etrafina gerip dikkatlice
çektiginiz zaman düzgün bir sekilde kesildigini göreceksiniz*
36) Hazirladiginiz kekin, firinda pisirirken çökmemesi için hamuru kalibi
ile birlikte firina koymadan önce 20 dakika kadar dinlendirin
37) Pisirdiginiz sebzelerin renklerini kaybetmemesi için bir kesme seker
yada limon suyu koyun
3Cool Hazirladiginiz omletin tavaya yapismamasi için, önce tavayi ocaga
koyup iyice isitin sonra yagi döküp kizdirin Daha sonra
karisimi tavaya alin ve ocagin altini kisin
39) Kesilmis ve açik havada kalmis sogan zararlidir
Kullanmadiginiz sogan parçalarini saklamayin
40) Çok miktarda alkollü ve alkolsüz kokteyller
hazirladiginizda onlardan bir miktarini buz kaplarina yerlestirin
Kokteyllerin içerisine bunlari kullanin Böylece sulanip tatlarini
kaybetmeyeceklerdir
41) Kuru soganlari kese kagidina sardiktan sonra buzdolabinin sebze
bölümünde muhafaza ederseniz çürüyüp bozulmasini önlemis olursunuz
42) Kizarttiginiz tavugun tekrar isittiginizda lezzetini
kaybetmesini istemiyorsaniz tavuk parçalarini bir süzgece koyunTencerenin
içerisinde su kaynatin ve süzgeci üzerine oturtunBuharda isitilan tavuk
lezzetinde hiçbir sey kaybetmeyecektir
43) Satin aldiginiz kiviler çok sert ve ham ise bir gece boyunca plastik
bir torba içerisinde elma ve armut ile saklayin
44) Evde pasta yaparken kullandiginiz meyve sekerlemelerinin dibe
çökmesini istemiyorsaniz hazirladiginiz hamura bir miktar
*misir unu ilave edin Meyveler piserken sulari yogunlasir ve dibe
çökmezler*
45) Kek kalibinizin içine hamurunuzu dökmeden önce ortasina bir serit
alüminyum folyo koyun Böylece kekinizi pisirdikten sonra
kolayca çikartabilirsiniz
46) Sogan, sarimsak kesmeden önce parmaklariniza limon suyu sürerseniz ,
istemediginiz kokulardan kurtulmus olursunuz
47) Kizartma kokularinin bütün eve yayilmamasi için yagin içerisine bir
iki dal maydanoz atin
4Cool Lambalarinizin üzerine kullanmadiginiz kokularinizdan veya biraz
vanilya sürerseniz, lambalarinizi yaktiginizda mis gibi
koku yayilacaktir( Fazla sürmeyin)
49) Parfümü bitmis küçük parfüm siselerini atmaya
kiyamiyorsaniz onlari çamasir dolabiniza koyun Böylece çamasirlarinizin
hos kokmasini saglarsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.